Při nadměrném padání vlasů vsaďte na mrkvovou masku

Dát si na hlavu nastrouhanou mrkev? Jen do toho! Její složení zastavuje nadměrné vypadávání vlasů a stimuluje jejich růst. Také je chrání před poškozením, regeneruje a dodává jim lesk.

Pro milovníky zeleniny a zdravé stravy je mrkev naprostou klasikou, která nikdy neomrzí. Ačkoli se ví, že tahle křupavá potravina pochází z Asie, její zdlouhavá cesta až na náš evropský talíř je dodnes opředena mnoha tajemstvími, legendami a záhadami. Co dalšího je na mrkvi zatraceně zajímavé?

Lék na bolest, co domluví i hormonům

Ať už na starý kontinent mrkev přivezl kdokoli, jisté je, že na organismus má vskutku blahodárný vliv. Obsahuje unikátní druh vlákniny i širokou škálu cenných živin a antioxidantů, díky čemuž příznivě ovlivňuje trávení, působí proti rakovině a stabilizuje hladinu rozdivočelých hormonů. Rovněž tlumí menstruační bolesti i kašel, podporuje paměť a snižuje pravděpodobnost kognitivních dysfunkcí (1). Opravdu tedy není dobrá jenom na oči! Výhody plynoucí z její konzumace jsou jasně dané, ale co když se tenhle poklad použije zevně?

Máslo na hlavě? Lepší je mrkev!

Mrkvová maska posiluje vlasy jako nic jiného. Vlivem působení betakarotenu a vitaminů B, C, E a K dokáže zatnout tipec nadměrnému padání vlasů, ovšem jakožto velice schopný stimulant podstatně urychlí i růst, vyrovná pH pokožky hlavy a ochrání kštici před poškozením (2). Jinými slovy – mrkev představuje překvapivou, leč báječnou výživu, která zlepší kvalitu koruny krásy, dodá lesk, zajistí její pružnost a celkově ji zocelí.

Ošetření rytmu oranžové

Příprava mrkvové masky je naprosto jednoduchá. Zkrátka najemno nastrouhejte nebo rozmixujte jeden větší kousek a pro snazší aplikaci přidejte pár kapek olivového oleje. Směs následně vetřete ke kořínkům a nechte působit alespoň 15 minut. Po uplynutí stanovené doby si vlasy umyjte tak, jak jste zvyklí. Ideální frekvence této kúry je jednou až dvakrát týdně. Výsledky se dostaví natotata!

Zdroje: (1) www.webmd.com/diet/health-benefits-carrots, (2) www.hospitalcapilar.com/en/zanahoria-pelo/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat