Oleje pro hydrataci a růst vlasů, které oceníte nejen na podzim

Na podzim lidem vypadává nejvíce vlasů. Zhruba po sto dnech ukončení klidové, telogenní fáze růstu, což je období, které vychází na říjen, prameny začínají řídnout. Je to i váš případ? Povolejte vhodné oleje, ať je chomáčků v odtokovém sítku co nejméně!

Pokud si zoufáte při pohledu na svůj kartáč, věřte, že s odchodem léta je ztráta vlasů normální. Naštěstí se dá zmírnit. Které oleje v tomto směru prověřil čas a zkušenosti?

Pro mastnou pokožku hlavy: Jojobový olej

Jojobový olej báječně hydratuje a nezanechává po sobě stopy. Může pomoci vyrovnat produkci oleje na pokožce hlavy a zabránit jak suchosti, tak i nadměrné mastnotě. Jojobový olej, který podporuje buněčnou obnovu i růst vlasů, před aplikací mírně zahřejte, naneste jej buď na celou vlasovou pokožku, nebo pouze na vlasy, a nechte ho působit minimálně 30 minut (ale klidně i přes noc).

Pro revitalizaci: Dýňový olej

Dýňový olej je dobrým zdrojem základních živin, včetně vitaminů E a K, a minerálů, jako je zinek a železo. Tyto látky jsou důležité pro udržení zdravé pokožky hlavy a podporu růstu vlasů. Dýňový olej se může používat samostatně, případně v kombinaci s jinými oleji.

Smíchejte 2 polévkové lžíce ricinového oleje, 1 lžičku kokosového oleje a 2 lžíce dýňového oleje. Naneste na pokožku hlavy a masírujte. Po uplynutí 40 minut vlasy opláchněte a umyjte je šamponem. Toto praktikujte jednou týdně, zanedlouho uvidíte první výsledky.

Pro hydrataci: Avokádový olej

Avokádový olej je bohatý na mastné kyseliny a vitaminy A, D a E, proto patří ke skvělým kosmetickým přípravkům. Vyživuje vlasové folikuly, posiluje vlasové prameny a hodí se pro všechny typy vlasů, oceňují jej však převážně suché nebo poškozené kadeře.

Mimochodem, dá se smíchat stejný díl avokádového a olivového oleje. Směs opět mírně zahřejte a vmasírujte do pokožky hlavy a do vlasů. (Pro zvýšení účinku hlavu zakryjte igelitovým sáčkem a nahřátým ručníkem.) Oleje nechte působit minimálně 30 minut, následně vlasy umyjte obvyklým způsobem.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9231528/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat