Kosmetická tajemství egyptské královny Kleopatry

Chcete se cítit jako královna? Vyzkoušejte kosmetickou rutinu Kleopatry. Patří do ní med, růžová voda, mléko, olej, limetka, okurka a sůl z Mrtvého moře.

Egyptská královna Kleopatra je známá jako jedna z nejkrásnějších panovnic historie. Obdivuhodná nebyla jenom její vizáž, ale i schopnost diplomatického vyjednávání a taktika svádění, ze které se mužům podlamovala kolena. Jaké zkrášlovací prostředky patřily do její běžné denní rutiny?

Když se to vráskám osladí

Kleopatra byla velkou milovnicí medu. Protože věřila jeho antibakteriálním a omlazujícím vlastnostem, používala ho na obličej den co den. Přidávala si ho také do lázně, a to spolu s mlékem, což byla další její oblíbená ingredience. Ženy po celém světě to tak dělají dodnes, což jim zajištuje hebkou a vláčnou pokožku i její silnější ochrannou bariéru. Jmenovaná vládkyně nepochybně měla výborné až nadčasové znalosti, neboť své podřízené pravidelně žádala, aby jí do koupele sypali sůl z Mrtvého moře. Věřila totiž, že se tak nejlépe zbaví stresu a kůže se jí doslova rozzáří. S tím by souhlasil nejeden dnešní odborník dermatologie i psychického zdraví. Jak to jen tehdy mohla vědět? To je otázka…

Sonda do kuchyně i bezchybného vzhledu

Kromě mléka, medu a zmíněné soli patřil do kosmetického arzenálu Kleopatry i jablečný ocet. Tím si prý několikrát denně oplachovala tvář. Mládí si však prodlužovala i mazáním v podobě kombinace oleje s limetkou. I v tomto případě bychom před jejím přemýšlením mohli smeknout, protože je všeobecně známo, že vitamin C obsažený v citrusových plodech zabraňuje rozpadu kolagenu a napomáhá jeho přirozené produkci. V kosmetickém režimu královny dle historických pramenů nechyběl ani zázvor, cibule, terpentýn, okurka, celer, vinné hrozny, husí sádlo a růžová voda, jejímž prostřednictvím bojovala proti pupínkům, zánětům a pomalému hojení jizev. Využívala ji i jako parfém, protože vůni růží měla ze všech nejraději.

Zdroj: www.stylecraze.com/articles/cleopatra-beauty-secrets/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat