Manikúra má překvapivý zdravotní přínos

Je to vždycky stejné. Přijdete do nehtového salonu, pohodlně se usadíte a necháte o své ruce pečovat. Také si u toho s manikérkou povídáte, aby nebylo trapné ticho? Dělejte to dál. Je to balzám pro duševní zdraví!

Co si řeknete jako první, když se teď pořádně podíváte na své nehty? Že by to chtělo jejich úpravu, protože odlupující se lak moc parády nenadělá? A ta záděra na prostředníčku už vůbec? Chopte se iniciativy, respektive mobilního telefonu, a objednejte se na manikúru. Návštěva salonu vám kupodivu prospěje i po psychické stránce.

Přidaná hodnota pro duši s vůní odlakovače

Na jakou barvu to dnes vidíte? Pokud vás láká sexy červená, počítejte s velmi příjemnými „následky“. Je prokázáno (1), že rudé nehty zvyšují u mužů zájem a podněcují jejich zamilovanost i vášeň. To slibuje nejedno pozvání na romantickou schůzku! Ale vraťme se zpět k těm zmíněným duševním výhodám manikúry jako takové, které jistá japonská studie (2) nalezla v „povrchním sebeodhalení“. Co si pod tím představit? Nic velkého v tom nehledejte, jde o běžné hovory, které v salonu se svou manikérkou vedete. Právě rozmluvy o životě, počasí, zálibách, zaměstnání, osobních překážkách, domácím mazlíčkovi nebo partnerovi dle autorů studie vedou k pozitivním emocím, relaxaci a jakési duševní vitalizaci, což má na psychické zdraví blahodárný vliv.

V jednoduchosti není jenom krása

„Tato jednoduchá praxe podporuje duševní pohodu, protože zdůrazňuje důležitost sebepéče a navíc nabízí potenciální výhody týkající se sdílení osobních myšlenek s nezaujatou osobou, a to v příjemném a pohodlném prostředí,“ vysvětluje japonský psycholog a spoluautor uvedeného výzkumu Atsushi Kawakubo (3). Dle tohoto odborníka se zapojení do činností, které umožňují jednotlivcům relaxovat, přemýšlet a odhalit se, stává cennou součástí udržení dobrého celkového rozpoložení. Co myslíte, může to fungovat?

Zdroje: (1) www2.psych.ubc.ca/~schaller/Psyc591Readings/ElliotNiesta2008.pdf, (2) www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2023.1112110/full, (3) www.psypost.org/2023/10/new-study-sheds-light-on-the-impact-of-manicures-on-womens-psychological-well-being-214211







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat