V zimě jsou známky stárnutí vidět dvakrát tolik

Zdá se vám, že vypadáte trochu starší, než ve skutečnosti jste? Nemusí to být jenom pocit. V zimě jsou totiž vrásky i ostatní známky stárnutí mnohem viditelnější. Proč to tak je? A dá se to nějak napravit?

Bývá v zimě vaše pokožka zarudlá a hrubá? Ke všemu navíc i nepříjemně svědí? Těmito výmluvnými příznaky se vás snaží upozornit na to, že je dehydrovaná. A to je ten důvod, proč vypadáte starší!

Stav, který nelahodí oku ani sebevědomí 

„Hydratace je naprosto nezbytná po celý rok, ale v zimních měsících je důležitá dvojnásob. Nízké venkovní teploty v kombinaci s vnitřním vytápěním vlhkost z pleti doslova vysávají, což zviditelňuje veškeré známky stárnutí,“ vysvětluje britská dermatoložka Celia Forner, která je zároveň zakladatelkou kosmetické společnosti vyrábějící pečující produkty (1). „I vědecké výzkumy potvrzují, že se v chladném období množství mastných kyselin v kůži, které ji udržují pružnou a hladkou, snižuje o 20 procent,“ dodává další britská expertka přes krásu Anna Lahey. Co se s tím dá dělat? Obyčejný zvláčňující krém nemusí vůbec stačit.

Tyhle zbraně fungují!

Seznam zaručených hydratačních ingrediencí, které dermatologové vychvalují a doporučují, zahrnuje kyselinu hyaluronovou, skvalan a ceramidy. Tyto látky nejenže zachovávají hydrataci, přičemž ji uzamykají v pokožce, rovněž posilují i její ochrannou kožní bariéru. Má je prostředek, který běžně používáte? „Méně známou, ale super hydratační složkou je i extrakt z řasy Chlorelly Vulgaris, jenž navíc zklidňuje podráždění. Skvělé účinky má také zvláštní druh vitaminu B3 zvaný niacinamid, který kromě hydratace zvyšuje i produkci kolagenu,“ popisuje dermatoložka Celia Forner. Dle jejího názoru byste se v zimě také měli vyhnout používání drsných čisticích prostředků a vzdát se lehkých pleťových vod, které nahradí „hutnější“ krémy. Mimochodem, věděli jste, že nechtěnému úniku kožní hydratace zabraňuje i vitamin C (2)? Tak navyšte jeho příjem, ať už prostřednictvím potravinových zdrojů nebo doplňků stravy.

Zdroj: (1) www.wellandgood.com/keep-skin-hydrated-winter, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4624068/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat