Novou zbraní na akné je kyselina jantarová

Byla objevena v drahém minerálu organického původu a od té doby jdou odborníci po stopách jejích zázračných účinků. Jak přesně kyselina jantarová léčí akné? A může se vám hodit, i když ho nemáte?

Když jde o likvidaci akné, je na výběr celá řada pomocníků – kyselina salicylová, benzoylperoxid, tea tree olej, retinol a dokonce i síra. Co taková kyselina jantarová? Poslední dobou její popularita roste, přičemž se upozorňuje na to, že pupínky ničí naprosto jedinečným způsobem a výše jmenované prostředky strčí do kapsy. Je to „kachna“, nebo se vážně našla ta nejúčinnější zbraň ze všech?

Nosíme v sobě minerální poklad!

Název této kyseliny pochází z minerálu jantaru, ve kterém byla objevena. Záhy se zjistilo, že vlastně tvoří nedílnou součást všech živých organismů, a ke všemu je univerzálním adaptogenem (1). I naše lidské buňky jí obsahují, je nám tedy velmi blízká. A zřejmě právě proto s pletí jedná šetrně a ctí její pohodu. „O tuto kyselinu registrujeme nebývale velký zájem, hlavně kvůli její schopnosti podporovat kontrolu akné s výrazně menší reaktivitou než ostatní agresivnější možnosti léčby,“ vysvětluje americká registrovaná dermatoložka Ava Shamban (2). Podle této expertky je jantarový pomocník pověstný i vysokou úrovní antioxidační působnosti, jejímž vlivem koriguje poškození kůže způsobené slunečními ultrafialovými paprsky. Ale vraťme se zpět k nenáviděným pupínkům, které se jako naschvál objevují ve chvíli, kdy se to hodí ze všeho nejméně. Jak kyselina jantarová proti nim zbrojí?

Záchranné multifunkční lano

Dermatoložka Ava Shamban zastává názor, že se na akné zaměřuje prostřednictvím antimikrobiálních vlastností bojujících proti bakteriím, u čehož stimuluje obrat kožních buněk, jemně exfoliuje, vyrovnává produkci mazu i pH, zklidňuje jakékoli podráždění a čistí póry. „Kyselinu jantarovou můžete použít samotnou, nebo jí spárovat s jinými přípravky. Dobře se snáší s kyselinou hyaluronovou i salicylovou. Platí to také pro retinoidy,“ popisuje uvedená lékařka. Na závěr se sluší dodat, že tuto mocnou zbraň seženete v drogeriích i na internetu. Zkroťte uhříky jednou provždy!

Zdroje: (1) www.cs.wikipedia.org/wiki/Kyselina_jantarov%C3%A1, (2) www.realsimple.com/succinic-acid-8583835






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat