Snadné způsoby natočení vlasů bez použití natáček

Ležérní vlny bez horkých pomůcek, které vlasy poškozují? Tak ty si udělat opravdu můžete. Bude vám k tomu stačit pár pinetek a gumiček, staré tričko nebo pásek od županu.

Jsou letní účesy, které z módy zkrátka nikdy nevyjdou. Jako třeba bohémské vlny! Sází na ně i známé celebrity, kupříkladu Kim Kardashian, Zendaya, Amal Clooney, Megan Fox, Gigi Hadid nebo Priyanka Chopra (1). Styl „mořské panny“ je zkrátka jedním z neotřesitelných trendů, který se hodí na významné společenské události, volný čas i romantické schůzky s partnerem.

Když je kráse trochu horko

Žhavé natáčky, kulmy, žehličky i další styligové přístroje vlny sice vytvoří, ale jde-li o poškození vlasů, sálající teplo patří na seznam největších provinilců. „Vlasy mají tendenci napodobovat jakékoli prostředí, ve kterém se nacházejí, takže pokud si je upravujete rozžhavenými nástroji, budou horké a suché,“ vysvětluje americký kadeřník celebrit Marco Pelusi (2). „Jejich opakované používání způsobuje lámavost, třepení, ztrátu lesku i nadměrné vypadávání, a to bez ohledu na konkrétní typ vlasů,“ dodává tento expert. Naštěstí jdou vlny udělat i „zastudena“ a tedy šetrným způsobem. Jak?

Od copánků k županu

Asi nejjednodušší možnost tu představuje večerní zapletení vlhkých vlasů do copů. Ráno si je rozpustíte, účes jemně prohrábnete prsty a je vyhráno. Jednotlivé větší prameny se dají zatočit i do drdůlků, které na noc zajistíte pinetkami nebo sponkami (3). Ke zvlněnému výsledku se doberete i za pomocí starého trička. Stačí ho rozstříhat na několik tlustších pruhů a na ně pak hřívu „namotat“. Aby to takto vydrželo až do probuzení, každý pruh utěsněte gumičkou. Využít se dá také pásek od županu – umístěte ho na hlavu tak, aby byly oba konce lemující uši stejně dlouhé, načež okolo nich vlasy oviňte. To je celé! Hezky bez horka a poškození, ovšem se stejným efektem.

Zdroje: (1) www.vogue.co.uk/article/mermaid-waves-hair-trend, (2) www.wellandgood.com/hot-tools-for-hair/, (3) www.byrdie.com/wavy-hair-without-heat






Celkem  0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 43 roku 2024 bude pro Berany plný energie a příležitostí. Vaše vládnoucí planeta Mars vám dodá dostatek odvahy a sebedůvěry ke zvládnutí výzev, které vás čekají v pracovním i osobním životě.Tento týden se můžete tě&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat