Jak správně nakupovat podprsenku?

Podprsenku nosíme od puberty, takže přece víme, jakou si koupit, no ne? Bohužel, spousta z nás o tom nemá ani páru a kupuje si tenhle kousek spodního prádla úplně špatně… Jak se vyhnout nejčastějším chybám?

Znejte svou (skutečnou) velikost

Velikost podprsenky je jenom číslo. A stejně ho spousta žen nesmyslně řeší a kupuje si větší nebo menší velikosti, jen aby měly dobrý pocit. Svým ňadrům (ale třeba také páteři) tím ovšem velkou službu neprokazují, naopak. A jak se taková správná velikost vlastně zjistí? Zkoušením, zkoušením a zase zkoušením. Podprsenka nás nesmí škrtit, tlačit, odstávat nám, zapínání na zádech se nám nesmí šplhat ke krku, ramínka se nám nesmějí zařezávat, ale ani nám padat z ramen…

Navíc v obchodech či na internetu existují velikostní tabulky, jimiž se můžete řídit (a jsou při nákupu opravdu dobrým pomocníkem), ovšem lidské tělo je originál, a tak se může stát, že navzdory centimetrům ukazujícím obvod vašich prsou či pod prsy budete potřebovat trochu jinou podprsenku, než vám tabulka ukazuje. A to jinak než zkoušením nezjistíte!

Jakou vlastně potřebujete

Neonově růžová podprsenka vypadá přece skvěle, no nekupte ji! A co teprve ta krajka! A ten potisk! Upřímně řečeno, spousta žen má ve skříni oblečení, pro něž se v obchodě nadchly, ale nakonec je vlastně nikdy neměly na sobě. A podprsenka není výjimkou. Zářivé, výrazné barvy nebo potisky jsou fajn, ale pod mnoho věcí se nehodí  – ano, ctěme základní myšlenku, že podprsenka je prádlem spodním, a tedy by neměla být vidět nebo prosvítat (bohužel, realita ulice je smutně odlišná…). Ani jasně se rýsující krajka pod upnutým trikem není nic sexy (opravdu ne). V podstatě nejuniverzálnějšími jsou podprsenky tělové barvy, následuje tradiční bílá nebo krémová a černá. Vždy si podprsenku vybírejte podle toho, co nosíte – švy nebo již zmíněná krajka nevypadají pod některým oblečením dobře… Nicméně byla by škoda na barvy, vzory a různé materiály rezignovat! Jen není nutné vystavovat je například spolucestujícím v tramvaji apod.

Nejen barva by měla určovat, jakou podprsenku si koupíte. Pokud cvičíte, rozhodně nepodceňujte sportovní podprsenky! Zajití optimální podporu ňadrům a zabrání jejich zbytečnému „pohupování“.

Pokud jste těhotná, zkuste zvážit nákup podprsenky pro kojící ženy (a to i když ještě nekojíte nebo to nemáte v plánu) – tyhle podprsenky se totiž umějí přizpůsobit měnícímu se tvaru a objemu prsou.

Prohlédněte se v zrcadle

Při zkoušení podprsenky se nespoléhejte jen na postávání v kabince, ale trochu si v ní i „zacvičte“. Tak nejprve se pořádně předkloňte. Vypadla vám ňadra z podprsenky? Pak si běžte zkusit jinou. Zůstala na svém místě? Postupte k dalšímu kroku. V něm naopak zdvihněte ruce nad hlavu a pořádně se vytáhněte. I v této situaci by měla podprsenka ňadra v pohodě udržet. Mimochodem, zkontrolovat byste při tomto protahování měla i to, zda se vám zapínání podprsenky na zádech neposunuje směrem ke krku – přední a zadní díl podprsenky musí zůstávat i při pohybu v jedné rovině!

Pak také ověřte, zda podprsenka dobře vypadá – prohlédněte se zboku v zrcadle a zkontrolujte, jestli vám z ní ňadra příliš nepřetékají nebo vám je prádlo „nepůlí“. Jinak ňadra v podprsence by měla být na úrovni odpovídající přibližně polovině mezi rameny a lokty (výš ani níž).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat