Aby podprsenka dlouho vydržela

Ačkoli nám obchody nabízejí nepřeberné množství velikostí, tvarů a druhů podprsenek, vybrat si takovou, která by dokonale sedla, bývá občas umění. A tak, když už takovou podprsenku objevíme, je dobré se o ni starat tak, aby nám sloužila co nejdéle.

Samozřejmě je vždy důležité držet se při „údržbě“ podprsenky doporučení výrobce, prát ji na deklarovanou teplotu apod., existuje však několik pravidel, která bychom měly dodržovat, ať už nosíme podprsenku za pár stovek nebo za pár tisíc.

Ideální by samozřejmě bylo prát podprsenky výhradně v ruce – nijak je nedrhnout ani neždímat –í ale na to bohužel většina žen nemá tolik času. Ale i v pračce se dá životnost prádla prodloužit.

1.    Háčky

Před praním každou podprsenku vždy zapněte. Předejdete tak situaci, kdy se vám háčky zapínání „zakousnou“ do jiného kousku oblečení, případně do jiné podprsenky. Zvláště při ždímání si tak v pračce můžete nadělat pěknou škodu…

2.    Ochrana pro jemné prádlo
Skvělým pomocníkem jsou pro praní podprsenek ochranné vaky na jemné prádlo, které je dokáží ubránit před přílišným kontaktem s obsahem pračky. A řeší výše zmiňovaný problém s háčkem od podprsenky připojeným v drahé blůze.

3.    Prací prostředek
Perete-li podprsenky, je vhodné použít na ně prací prostředek určený na jemné prádlo. Není tak agresivní a ochraňuje vlákna látky.

4.    Košíčky
Když vyndáte podprsenku z pračky, jemně prsty vytvarujte košíčky do původní podoby. V pračce se totiž všelijak pomačkají a zdeformují, a pokud by v tomto stavu uschly, rozhodně by to vašemu dekoltu neprospělo…

5.    Sušení
Podprsenky sušte klasickým způsobem – tedy pěkně na vzduchu, nikoli v sušičce. Jemné materiály si s horkým vzduchem příliš nerozumějí a mohly by se poškodit.

6.    Ukládání
Zvláště pokud nosíte podprsenky s vyztuženými košíčky, snažte se je při ukládání do prádelníku nemačkat. Skládejte podprsenky na sebe, aby si uchovaly žádoucí tvar, a nechte jim co nejvíce prostoru.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36
281 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat