Konec! Čemu? Přece nakupování oblečení, které nikdy nenosíme

Známe to všichni – v obchodě nám padne do oka nějaký pěkný kousek oblečení, který navíc tak úplně nezruinuje naši peněženku, a už s ním stojíme u pokladny. Jenže pak ho přineseme domů, uklidíme do skříně a už nikdy ho z ní nevyndáme.

Ruku na srdce – kdy se vám naposledy stalo něco podobného? Pokud vám nedělá problém si případ(y) takového „výhodného“ nákupu vybavit, jsou pro vás určeny následující řádky.

Pozor na výprodeje

Výprodeje jsou ošidná věc. Jsou pro naši peněženku samozřejmě výhodné, ale skrývají řadu nástrah. V návalu nadšení, jak si za pár korun můžeme obohatit šatník, totiž občas nakupujeme víc, než je zdrávo. A také se nám v ruce objeví kousky, které sice na ramínku vypadají skvěle, ale ve skutečnosti je nikdy neunosíme. Pokud bychom měli za nějaké to oblečení zaplatit plnou cenu, moc dobře si rozmyslíme, než ho přidáme do nákupního košíku. Jenže je-li kousek opatřený visačkou, informující nás o tom, že je o 50 a více procent levnější, už tak opatrní nejsme (aneb „no nekup to, když je to tak levný“).

Ve výprodejích navíc nejčastěji končí specifické sezonní záležitosti, které by se příští rok pravděpodobně neprodaly, protože budou zkrátka out. A nejen to, pravděpodobně už budou out již v době slevového období, protože výprodeje následují většinou až po sezoně. Takže pozor, abyste pak neměla v šatníku sice originální kousek, který ale už nikdy ničím nedoplníte, protože se k němu už noc padnoucího neprodává…

Dvakrát měř…

Ještě než přijdete k pokladně, v klidu si někde vybrané věci znovu projděte a nad každou se zamyslete. Stačí si položit několik základních otázek:
1.    Opravdu tenhle kousek potřebuji?
2.    Kam ho budu nosit?
3.    S čím ho budu nosit?
4.    Mám doma něco, co se k němu bude hodit?
Pokud na některou z těchto otázek odpovíte „ne“, znovu svůj záměr oblečení koupit přehodnoťte.

Jediná příležitost

Zkuste se rovněž vyhnout nakupování oblečení pro jedinou, výjimečnou událost (samozřejmě se nepočítá svatba, tam si asi speciální šaty koupí každý). Lehce se totiž může stát, že to také bude jediná příležitost, kdy si na sebe koupené oblečení vezmete. A pak vám ve skříni visí slavnostní šaty z maturitního plesu, návštěvy opery, účasti na partnerově pracovním večírku… Raději nakupujte tak, abyste mohla jednotlivé kousky svého šatníku kombinovat podle různých příležitostí. Vsaďte zkrátka na nestárnoucí klasiku a pořiďte si třeba malé černé, které můžete podle potřeby „přizdobovat“ nejrůznějšími doplňky apod. Pokud se musíte obléknout například na ples a víte, že je to pravděpodobně jediný ples, který v příštích pěti letech navštívíte, vyplatí se vám šaty půjčit.

Přestaňte snít

Strašně toužíte po sukni či kalhotách, které jste si vyhlédla, ale v obchodě nemají vaši velikost. A tak neodoláte a koupíte si oblečení o trošku menší s odhodláním, že do něj zhubnete, protože aspoň máte potřebnou motivaci. Hezká představa, jenže ideální svět neexistuje… Motivovat se k hubnutí je lepší nějakým starším kouskem ze šatníku, než kvůli tomu utrácet peníze za nové oblečení. Buďte k sobě raději upřímní – s velmi vysokou pravděpodobností se vám tak rychle zhubnout nepodaří. Navíc koupíte-li si neodpovídající velikost, nemáte možnost si oblečení pořádně vyzkoušet, takže i když do něho nakonec opravdu zhubnete, nemusí vám padnout. A jste tam, kde jste byli – s krásným výkřikem poslední módy utopeném na dně svého šatníku…
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat