Tipy, jak chránit svou pokožku během letního cestování

V letních měsících se řada lidí vydává na dovolenou v zahraničí, často v dalekých exotických zemích, do nichž trvá cesta mnoho hodin. Cestování, obzvlášť letadlem, si obvykle vybírá své mýtné na pleti obličeje i kůži celého těla. Díky několika jednoduchým krokům však můžete do své cílové destinace dorazit s pletí, která vypadá navýsost báječně a svěže.

Také se vám stalo, že jste nastoupily do letadla jako „královny krásy“ a po přistání jste si připadaly o deset let starší? Pokud ano, nejste samy, milé dámy. Kabiny v letadle mají extrémně nízkou vlhkost, která může vést k rychlé dehydrataci kůže. Přecirkulovaný suchý vzduch totiž v kabině hledá jakoukoliv vlhkost a obvykle ji „vysává“ z vaší kůže a suchá pokožka se tak stává ještě sušší. Naproti tomu mastná pleť bude ještě mastnější, což zní jistě divně, ale je to pravda. Když kůže ztrácí vodu, má tendenci produkovat více mazu, aby mohla ztrátu kompenzovat. Co tedy můžete udělat, abyste svou pokožku chránily?  

Mějte svou kosmetickou taštičku po ruce

Zaprvé se důkladně informujte, co si můžete vzít s sebou na palubu letadla. Do čistého uzavíratelného sáčku si ke svým příručním potřebám přidejte i malé balení hydratačního čistícího krému, balzám na rty, dezinfekční gel na ruce. Nezapomeňte však, že maximální objem tekutého výrobku povoleného v kabině letadla je pouze 100 ml. Je důležité, abyste své oblíbené kosmetické produkty měly k dispozici po celou dobu letu. Takže nezapomeňte plánovat dopředu!

Čas vyjít nenalíčená

Dámy, chcete-li ulevit své pokožce, musíte si odpustit  make-up na palubě letounu. Pokud si absolutně nedovedete představit vyjít mezi lidi s nenalíčenou tváří, je načase udělat nějaké kompromisy. Určitě se vyhněte použití základového make-upu i pudru, neboť ty nejvíce přispívají k vysušení pleti. Ovšem není na škodu dopřát si trochu řasenky a lesku na rty. Na palubě letadla si celý obličej můžete rychle vyčistit na toaletě hydratační čisticí vodou a odličovacími ubrousky. Jednoduchý tip pro ty méně odvážné - schovejte svůj nenalíčený obličej za sluneční brýle.

Chraňte svou pleť během celého letu

Mějte své hydratační pomůcky stále při ruce. Nenechte si je zavřít do horní přihrádky! Čím delší let, tím častější hydratace je potřeba - vaše pleť nebude vysušená a odmění vás svěžím vzhledem.

Nezapomeňte na opalovací krém

Obávat se slunečních paprsků na palubě letadla se sice může jevit jako nesmysl, ale kdy jindy jste slunci blíže než během samotného letu? Okna letadla nejsou schopna odfiltrova škodlivé UV paprsky. Takže natřít se opalovacím krémem s vysokým UV faktorem je v tomto případě zcela na místě. Pokud tento problém řešit nechcete, doporučuji zvolit raději sedadlo blíže uličce než u okna.

Pijte, pijte, pijte!

Teď nemáme na mysli alkohol! Je snadné zbavit se strachu z turbulencí sklenkou vína nebo několika panáky ginu. Ovšem je to voda, která je klíčem k udržení hydratace vašeho těla během letu. Zabraňte další dehydrataci tím, že přejdete z alkoholu na velkou sklenici vody. Ideální je jedna sklenice vody za každou hodinu ve vzduchu.

Dopřejte si důkladnou očistu!

Poté, co dorazíte do cílové destinace, proveďte důkladnou očistu obličeje čisticím gelem nebo peelingem. To pomůže odstranit suché kožní buňky i přebytečný maz, který se na pleti mohl vytvořit během letu. Chcete-li však opravdu dostat svoji pokožku zpět do formy, hydratujte celé tělo od hlavy až k patě hned, jakmile se dostanete do svého hotelového pokoje nebo domů.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat