Multitalentovaný rebel a miláček celebrit: Návrhář Marc Jacobs!

11.11.2013 | Krása a móda

Provokující, nápaditý, extravagantní. Takový je návrhář Marc Jacobs. A taková je i jeho móda, která vám nedovolí splynout s davem.

Pokud patříte mezi vyznavačky originální, ale zároveň nositelné módy s příchutí pikantní extravagance, rozhodně byste si měly obstarat nějaký úlovek z jeho dílny. Ať už trendy oblečení, sexy parfem nebo hodinky z nejnovější kolekce, která se konečně bude prodávat i v České republice. Styl osobitého návrháře a uměleckého ředitele značky Louis Vuitton je totiž nezaměnitelný.

Plést jej naučila babička

Marc měl o svém povolání vždy jasnou představu. Po maturitě se mu podařilo dostat na prestižní Parsonovu školu designu, kde talentovaný student okamžitě zazářil – vyhrál několik cen, obdržel i ocenění Student designu roku.

V soukromí to však neměl nejsnazší. Jeho otec zemřel, když bylo Marcovi sedm, jeho psychicky labilní, třikrát rozvedená matka se o děti vůbec nestarala, a tak se Marc v pubertě přestěhoval k babičce. Ta na něj měla velký vliv. Naučila ho plést a podporovala v jeho snu stát se známým návrhářem.

Od megaúspěchu  k drogám

Jacobse nejvíce ovlivnilo střetnutí s Robertem Duffym, který je jako prezident společnosti dodnes neoddělitelnou součástí jeho života. Duffy Marcovi nahradil chybějící rodinu, stal se jeho nejlepším přítelem a především člověkem, který při něm stál v dobrém i zlém. Dlouholetá spolupráce jim vyhovuje – Duffy se drží při zemi a stará se o finanční záležitosti a Jacobs si zatím může ulítávat na svých nápadech.

V roce 1986 vytvořil svou první kolekci pod značkou Marc Jacobs a od té doby sbíral jedno ocenění za druhým. Až přišla nabídka, která se neodmítá – módní gigant Louis Vuitton mu nabídl místo uměleckého ředitele. Jacobsova kariéra stoupala, ovšem obrovský stres na něj dopadl natolik, že se dostal do kolotoče závislosti na alkoholu a drogách. Naštěstí se mu podařilo závislost překonat a dnes je prý úplně čistý. On i Duffy tvrdí, že každičký model, od šatů před brýle a boty, které je možné spatřit na přehlídkách Louis Vuitton nebo Marc Jacobs, navrhl sám Marc. Jeho recept je jednoduchý – pracuje každý den a má tým skvělých pomocníků.

Dvě Jacobsovy tváře

Potetovaný návrhář se sexy úsměvem se odmítá přetvařovat, a proto nikdy neskrýval svou homosexualitu, naopak. Před třemi lety zahájil pomocí tematických triček, jež se prodávala v jeho obchodech, kampaň za legalizaci manželství homosexuálů. Jacobse rovněž zařadili do žebříčku nejvlivnějších homosexuálů v Americe. Jeho soukromý život je však jakou na houpačce – čtyři roky zářil štěstím po boku reklamního agenta Lorenza Martona, měli naplánovanou svatbu, ovšem z ničeho nic přišel nečekaný a velmi rychlý rozchod. Zlomené srdce si léčil nezištnou pomocí druhým a dnes se návrhář angažuje ve více než stovce charitativních akcí. Na jedné straně citlivý lidumil, na straně druhé kontroverzní bohém, který si nenechá ujít žádnou příležitost šokovat. V reklamě na svůj parfem se objevil nahý, mnohem větší rozruch však vyvolal reklamou, v níž si to pornoherci Ray Star a Savannah Samson rozdávají přímo mezi regály jeho luxusního butiku Marc by Marc Jacobs. Uznávaný návrhář však projevil i smysl pro recesi, když do další ze svých kontroverzních reklam obsadil herečku Winonu Rider. Bylo to právě v době, kdy Winonu přistihli při krádeži v obchodě – a herečka si chtěla přivlastnit právě několik kousků z Jacobsovy kolekce. Reklamu s mladičkou Dakotou Fanning na nový parfem Oh Lola! dokonce britské úřady zakázaly – zdála se jim příliš erotická.

Miláček celebrit

Originální styl tohoto 49letého fešáka přitahuje celebrity jako magnet. V jeho modelech se velmi ráda ukazuje Victoria Beckham. Ta dokonce v jedné z jeho reklamních kampaní vykukuje z papírové tašky! Marcovou největší múzou je však režisérka Sophia Coppola, pro níž je prý ochoten udělat cokoli.

Ačkoli je Jacobs mezi newyorskými celebritami prominentní a nesmírně oblíbenou osobou, nápadité kousky z jeho levnější kolekce Marc by Marc Jacobs si mohou dovolit i normálně vydělávající smrtelníci. Mimochodem, právě ta je Marcovou srdeční záležitostí…

Jeho tvorba je dnes tak uznávaná, že se mu podařilo jako nejmladšímu umělci v historii získat ocenění organizace CFDA za celoživotní dílo.
Britský magazín Time ho dokonce před dvěma lety zařadil mezi stovku nevlivnějších lidí na světě a sám Jacobs má rád, když se o něm mluví – ať už v dobrém nebo špatném. Známý je jeho výrok: „Zbožňuji, když lidé milují nebo nenávidí mé kolekce. Lhostejnost nenávidím!“

Je čas na styl

Pokud vás článek navnadil a rozhodně potřebujete nějakou maličkost od Marca Jacobse, běžte do Klenoty Aurum! Tam jsme totiž objevili nejnovější kolekci hodinek z řady Marc by Marc Jacobs, ze kterých si vybere každá!

Více na facebook.com/KlenotyAurumOfficial







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:44
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:54

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat