Naučte se žít na vysoké noze aneb Jak zvládnout chůzi na podpatcích

Vysoké podpatky jsou symbolem ženské krásy. Vytvoří sexy siluetu, prodlouží nohy, dodají sebevědomí a centimetry navíc. Sebekrásnější boty na podpatku vám ale sex-appeal nepřinesou, pokud se v nich nebudete umět ladně pohybovat. Projděte si s námi proto krátký kurz chůze na vysokých podpatcích.

Pro začátečníky

Začínáte na vysokých podpatcích? „Trénink nemá smysl zahajovat s podpatky nižšími než pět centimetrů, protože v nich se pohybujete na podobné platformě, jako mají běžné boty. Pro první krůčky na vysokých podpatcích jsou ideální boty se zvýšením 6 až 8 centimetrů. Vezměte si ty boty, které mají pásku přes nárt, zaručí větší stabilitu nohy,“ říká Veronika Sajdoková z CCC. První krůčky nacvičujte doma, získáte jistotu a nové boty alespoň trochu rozchodíte. Nejlepší povrch na podpatkový dril je třeba linoleum, na které bota dobře přilne. Dobré je také chodit před zrcadlem. To pomůže sladit ladnost pohybů. Poté, co si budete trochu jisté v kramflecích, zkuste si párkrát elegantně sejít schody. Nevstoupejte však na celou nohu, ale našlapujte pouze na přední část boty. Pořiďte si lodičky, které mají gumové patničky a tolik nepodkluzují.

Držení těla je základ

Sexy chůze na podpatích vyžaduje především správné držení těla. Mějte zatažené břišní svaly, hlavu vzhůru a rovná ramena. Představte si, že na nich máte pravítko. Nekrčte kolena, ale snažte se napjatými lýtky spíše lehce pohupovat. Nohy pokládejte přirozeně před sebe, jako byste šla po rovné čáře. Zapomeňte na přehnaně pokrčené a zkřížené nohy, jak to vídáte u modelek na přehlídkových molech. Důležité také je udržovat rytmus chůze správnými pohyby boků. Na chůzi v podpatcích můžete jednoduchými cviky připravit také své svaly, chodidla a prsty. Ve volných chvílích propínejte lýtka a chodidla, pomalu kružte kotníky. Cvičte také s prsty, střídavě je pokrčujte a natahujte nebo se je snažte roztáhnout co nejvíce od sebe.

Při chůzi nedělejte příliš velké kroky. Kratší kroky vypadají více svůdně. „Ještě než vyrazíte na sexy procházku městem, prošlápněte si doma pořádně boty, protože s puchýřem se na podpatích moc ladně neprojdete. S novými lodičkami si kupte také gelové nebo pěnové vložky do špičky i pod patu, které vám chůzi značně zpříjemní,“ dodává Veronika Sajdoková. Pokud nechcete dopadnout jako Popelka, které o půlnoci vyklouzla noha ze střevíčku, vystříkejte si lodičky antibakteriálním sprejem s nano stříbrem. Po něm vám noha nebude v botách nepříjemně klouzat. Sprej také zabrání nepříjemnému pachu, což především v letních měsících, kdy se nohy více potí, jistě uvítáte. Proti klouzání nohou pomohou také gelové polštářky pod prsty.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat