5 pravidel pro výběr dioptrických brýlí

03.02.2014 | Krása a móda

Pryč je doba, kdy byly na pultech očních optik „tři“ modely brýlí a kdy jsme na ulicích potkávali lidi s brýlemi typických rozměrů, tvarů a barev. V dnešní době jsou brýle brány stále více jako módní doplněk, který navíc zvýrazňuje naši osobnost. Odborníci na módu předpovídají, že se letošní rok ponese v duchu pastelových barev, jako jsou odstíny modré, fialové, zelené, oranžové či žluté. Barva ale není jediný faktor, podle něhož byste se měli řídit při výběru správných brýlí.

1. Na co budu brýle používat

Než vyrazíte do oční optiky, ujistěte se, k jakým účelům a při jakých příležitostech budete brýle používat. Pokud je budete nosit celý den, určitě se vyplatí koupit si kvalitní brýlové obruby s plastovými tvrzenými brýlovými skly. Plastová skla jsou totiž lehčí a díky tvrzení i odolnější proti rozbití. Pokud pracujete s počítačem, pak byste neměli mít skla bez antireflexní úpravy, která snižuje odlesky nejen z okolního prostředí, ale také od monitoru.

2. Jakou vybrat obrubu

Lidé se při nákupu brýlí nejvíce ohlížejí na to, co o nich řekne jejich okolí. Je to pochopitelné, protože když už si kupujeme brýle, chceme, aby nám to v nich slušelo. Proto si s sebou bereme kamarádky či příbuzné, abychom měli naši volbu s kým konzultovat. Při výběru se také často řídíme svými předchozími zkušenostmi a bojíme se experimentovat. Proto je dobré nakupovat v takové oční optice, kde je zkušený personál a kde je dostatek vystavených brýlí na to, abyste případně vyzkoušeli i něco nového. Jako příklad lze uvést prodejny GrandOptical, kde mají v každé prodejně více než tisícovku brýlových obrub na jednom místě.

3. Jaká brýlová skla

Pro brýlové čočky se používá obecný výraz „brýlová skla“. Klasické skleněné čočky jsou ale na ústupu, modernější jsou čočky plastové. Ty jsou oproti skleněným čočkám lehčí, umožňují různé povrchové úpravy a tím zvyšují uživatelský komfort. Skleněné brýlové čočky jsou naopak těžší a křehčí a se hodí především do prostředí, kde je zvýšený výskyt prachu. Skleněným brýlovým čočkám totiž drobné prachové částice při neopatrném čištění neublíží. Skleněné čočky se není ale možné vsadit do všech obrub, takže konečný výběr brýlových čoček nechtě raději na zkušeném personálu.

4. Kolik za brýle utratit

I když jsou brýle korekční pomůckou, bez které se mnozí z nás neobejdou, stále se za ně lidé snaží utratit co nejméně. Výsledkem je pak skutečnost, že si koupí brýle, které jim nemusí ani tak slušet, hlavně, že byly levné. Zapomínáme ale na to, že brýle jsou často naší neoddělitelnou součástí. Měly by tedy nejen sloužit svému účelu, ale také dotvářet naši osobnost. Při výběru tak hleďte nejen na cenu, ale také na kvalitu. S kvalitními brýlemi budete nejen lépe vypadat, ale budete se i lépe cítit a určitě vám déle vydrží.

5. Kde nakupovat

Dobrou oční optiku poznáte podle několika faktorů. Jednak je to množství nabízených obrub, dále pak ochota a odbornost personálu, cenové rozpětí brýlí a v neposlední řadě také rozsah služeb, které vám nabízejí nejen při nákupu, ale i při následné péči o brýle. Právě takové jsou například prodejny GrandOptical. V každé z prodejen je více než tisícovka vystavených obrub a zkušený personál vám dokáže poradit, zda se k vám hodí spíše nenápadné vrtané brýle, jemné kovové obruby nebo výrazné plastové. Brýlové obruby jsou zde rozděleny do cenových kategorií od 500 korun až po značkové brýle, takže si může každý vybrat tu cenovou úroveň, která mu bude nejvíce vyhovovat. Kromě toho nabízejí v každé prodejně měření zraku bez nutnosti předchozího objednání a zákazníkům nabízejí doživotní servis brýlí zdarma. Zajímavostí je také pojištění brýlí pro případ jejich ztráty nebo poškození.

www.grandoptical.cz
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat