Praktické tipy na domácí pedikúru. Zvládněte ji na jedničku

Krásně upravená chodidla by měla být pro ženy samozřejmost po celý rok, nejen v letním období, kdy nohy vystavujeme v otevřených botách. Pravidelná pedikúra není totiž pouze estetická záležitost, ale je důležitá také ze zdravotního hlediska, předchází zarůstání nehtů i vzniku kuřích ok. Pedikúru je dobré si dopřávat jednou za 5 týdnů.

Pro krásné nožky nemusíte chodit daleko, někdy stačí zajít pouze do koupelny. S našimi praktickými radami zvládnete domácí pedikúru na jedničku.

Začněte lázní

Nejprve nohám dopřejte lázeň s horkou vodou, která připraví pokožku na další ošetření. Koupel by měla trvat 10 až 15 minut. Zkuste si do vody kromě koupelové soli přidat také pár kapek citronu, který změkčuje kůži. Poté nohy důkladně osušte i mezi prsty, abyste snížili riziko vzniku plísní.

Pemza v akci

Následně můžete začít s obrušováním zrohovatělé kůže. Ideální je na to pemza, případně skleněný pilník, který má tu výhodu, že je jemnější a dá se snadno omývat. Nejvíce pozornosti věnujte patám, které jsou namáhány chůzí a dochází zde k častému zrohovatění kůže. Během domácí pedikúry se raději vyvarujte používání „seřezávače“, žiletky nebo břitvy. Nešetrným použitím těchto pomůcek si můžete spíše ublížit než pomoci. Po úpravě pemzou nebo pilníkem můžete nohy “dobrousit“ ještě peelingem. Bohatě vám k tomu postačí i ten tělový.

Krásné nehty

U pedikúry nesmíte zapomínat ani na nehty, které by měly být vždy pečlivě upravené. Pokud na nich máte starý lak, tak ho nejprve důkladně odlakujte. Ke stříhání je důležité použít kvalitní nůžky nebo speciální kleštičky určené přímo na pedikúru. Nehty zásadně zastřiháváme rovně, aby bolestivě nezarůstaly. Proti zarůstání je také dobré kupovat si vždy správnou velikost bot. Malíček se nestříhá, stačí použít pouze pilník.

Měkká chodidla

Poté, co nehty ostříháte, je lehce zapilujte, předejdete tak nepříjemnému třepení. Na závěr domácí pedikúry nezapomeňte na mastný krém, kterým dodáte pokožce finální péči. Aby nohy zůstaly krásně měkké, zkuste si je před spaním namasírovat olivovým olejem a vzít si na noc ponožky. Ráno budete svědky zázraku. Pokud olivovou terapii použijete alespoň dvakrát týdně, zapomenete, co to znamená ztvrdlá pokožka na nohou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat