5 kroků k dokonalým vlasům!

20.10.2014 | Krása a móda

Chodily jste v létě na koupaliště, slunily se nebo jste prožily krásnou dovolenou u moře? I když vám tyto dny přinesly krásné opálení a vzpomínky, vaše vlasy trpěly. Ostré slunce, slaná nebo chlorovaná voda, UV záření a nevhodná péče je mohly poškodit natolik, že jsou nyní oslabené, třepí se, lámou a jsou bez života. Navraťte jim sílu a krásu v pěti krocích!

1. Chce to odbornou péči

Nejprve se objednejte ke své kadeřnici. Pokud máte vlasy dlouhé, nechejte si zastřihnout konečky a vlasy odlehčit prostříháním. Jste-li zvyklá na barvení, vsaďte na jemné odstíny, jen o dva světlejší nebo tmavší, než jsou vaše přírodní vlasy. Na sytější barvy je zapotřebí více chemie, a to v tuto chvíli rozhodně vašim vlasům nepomůže.

2. Vlasy umývejte šetrně

Poohlédněte se v drogerii po kvalitním šamponu a kondicionéru. Klidně sáhněte po šamponu s přírodními složkami, třeba s kopřivou, heřmánkem či řebříčkem. Kondicionér byste měly nechat působit co nejdéle. Pro barvené vlasy se doporučuje až 10 minut. Jakmile důkladně opláchnete, zabalte vlasy do osušky a nechejte ji, aby nasákla přebytečnou vodu. Poté rozčešte kartáčem a aplikujte vlasový olej.

3. S úpravami opatrně

Vlasy je ideální nechat přirozeně proschnout. Pokud si je ale žehlíte nebo kulmujete, rozehříváte je až k teplotě 200 °C! Proto byste měla tyto přístroje vybírat velmi pečlivě a za kvalitu si připlatit. Nejvhodnější jsou takové, které dokážou vlasy tvarovat i při nižších teplotách. Nezapomeňte před úpravami vlasy ošetřit sprejem proti poškození.

4. Víte, jaké vlasy nosíte?

Možná jste se nad tím ještě nezamýšlela, ale víte vůbec, jaký typ vlasů máte? Možná jen používáte šampon na mastné vlasy, i když typově máte spíše suché. Jak se v tom zorientovat? Suché vlasy jsou matné, drsné a snadno se cuchají. Majitelky normálních vlasů mají v podstatě vyhráno – jsou silné, nenarušené barvením, drží při úpravě a vypadají dobře i bez úpravy. Mastné vlasy působí zplihle, jsou, překvapivě, mastnější a tak je potřeba je častěji umývat. Smíšené vlasy jsou mastné u kořínků, ale suché v konečcích.

5. Kvalita musí jít už z vlasové cibulky

Pokud i přes všechnu tuto péči jsou vaše vlasy dlouhodobě lámavé, vysušené, bez lesku a roztřepené, problém pravděpodobně tkví ve vlasové cibulce. Právě odtud získává vlas všechny důležité látky pro svůj růst a kvalitu. Normálně by si tyto látky vzal organizmus z pestré a vyvážené stravy. Naneštěstí jídelníček málokterého člověka je ideálně stavěný. Proto jsou v lékárnách k dostání specializované přípravky, které doplní chybějící látky.

Právě takový je DonnaHAIR® FORTE. Každá tobolka tohoto doplňku stravy obsahuje vysokou dávku tří důležitých aminokyselin: methionin, cystein a tyrosin, které je potřeba vlasům pravidelně doplňovat. DonnaHAIR® FORTE je navíc obohacen o extrakt kopřivy dvoudomé, která pomáhá s přeměnou aminokyselin na keratin – ten je základní složkou vlasů a je tudíž pro jejich kvalitu klíčový. Díky této kombinaci látek je dosaženo rychlejšího nástupu účinku, působení přípravku je dlouhodobější a výsledná kvalita vlasů viditelně lepší. Složení tohoto přípravku je speciálně přizpůsobeno také pro potřeby těhotných a kojících ženy, které také často trápí problémy s vlasy.


Přípravky DonnaHAIR® FORTE zakoupíte ve své lékárně nebo v e-shopu www.zlekarny.cz. Nyní v limitované edici s náušnicemi nebo přívěškem Qualisoft® s krystaly SWAROWSKI® ELEMENTS!

Více o něm zjistíte na www.DonnaHAIR.cz. Nechejte své vlasy znovu zazářit!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat