Rozmazlete své tělo po zimě. Péči potřebuje pleť, ruce i chodidla

Konečně se snad Paní Zima rozhodla odebrat do jiných zeměpisných šířek a my můžeme přivítat jaro. A nejen tím, že vyměníme šatník, ale i tím, že na tohle úžasné roční období připravíme svou pleť, která v zimě často trpěla.

Rozmazlete pokožku v následujících 5 krocích!

Pryč s odumřelými buňkami

Peeling je základ, a tak si ho dopřejte po celém těle. Zbavíte se díky němu starých, odumřelých kožních buněk a dodáte pleti jemnost a mladistvou jiskru. Na trhu si můžete vybrat s bezpočtu značek tělových peelingů, ale zcela přírodní a pro pokožku zrovna tak výživný peeling si můžete vyrobit i doma. 

Vsaďte na chlad

Po peelingu samozřejmě následuje sprcha. Zapomeňte však na představu horké vody a páry, pěkně si dopřejte vodu vlažnou. Proč? Horká totiž pokožku nepříjemně podráždí a vysušuje. A nejenže jí to na zdraví (a tedy krásném vzhledu) nepřidává, ale navíc může dojít k nepěknému zarudnutí, což je v době, kdy pomalu svlékáme jednu vrstvu oblečení za druhou, krajně nevýhodné…

Hydratace, hydratace, hydratace

Poté, co pokožku jemně osušíte ručníkem (žádné tření, pěkně poklepem), jí dopřejte pořádnou hydrataci. Nejlépe se k tomu hodí tělové krémy či mléka. Vybírejte je vždy podle typu své pleti, pamatujte, že každý vyžaduje trochu jiný druh péče.

Nezapomínejte na ruce a chodidla

Ruce jsou přes zimu vystaveny nejrůznějším nepříznivým vlivům, a tak si na jaře zaslouží péči – i jich se týká peeling a následné rozmazlování v podobě hydratace (přes noc můžete využít speciální bavlněné rukavice, které nanesete na ruce štědře namazané krémem).
Chodidla pak musíte připravit na to, že neuplyne moc času, a budou zase vykukovat ze sandálků (a vážně není smutnější pohled než na rozpraskané a neudržované paty). Takže jim dopřejte pedikúru (zvládnete ji i doma) a samozřejmě hydrataci (opět využijte noční čas).

Sametové rty jsou základ

Většina z nás zápasí přes zimu s rozpraskanými a suchými rty. A tak i ty si zaslouží na jaře pořádnou regeneraci! Nejprve jim dopřejte jemný peeling (prodávají se i speciální přípravky na peeling rtů, ale bude vám klidně stačit i jemný zubní kartáček, kterým budete navlhčené, případně balzámem ošetřené rty lehce přejíždět), a pak péči v podobě hydratačního balzámu – vyplatí se nějaký s UV faktorem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat