Každodenní situace, které ničí naši pleť. Na tyhle pozor

Dodržujete snad všechny možné i nemožné zásady péče o pleť, dopřáváte své pokožce tu nejlepší dostupnou péči, vyhýbáte se chemikáliím v krémech, na talíř si pouštíte jen zdravou stravu... A při pohledu do zrcadla zjišťujete, že přes všechnu snahu vaše pleť nevypadá tak zdravě a mladě, jak byste si přála. Možná si ji sabotujete v některé z následujících situací.

Kterými nevědomými zlozvyky pokožce škodíme?

Haló, kdo volá?

Mobilní telefon máme při ruce a na uchu prakticky neustále. Jenže tenhle pomocník moderní doby není pro pleť zrovna přítelem – jednak pokožku během hovoru zahřívá, jednak je plný nejrůznějších mikroorganismů, které z něho na náš obličej rády přeskočí. Nezapomínejte proto mobil pravidelně dezinfikovat! Však na něj nesaháte vždy jen zcela čistýma rukama, že...

Ráno a večer pěkně do sprchy

Nic proti hygieně, i když některé studie naznačují, že časté drhnutí mýdlem není pro lidskou kůži právě požehnáním. Čistá pokožka je nicméně důležitá. Ovšem ne vždy jí k čistotě pomáháme správně. Ráda si dopřejete horkou koupel nebo sprchu? Chyba. Příliš horká voda totiž pokožku nadměrně vysušuje a rozhodně jí tak neprospívá. Naopak přispívá k rychlejšímu stárnutí a tvorbě vrásek.

Účes jako od profesionála

Může vlasový styling škodit pleti? Překvapivě může. Pokud totiž používáte lak na vlasy, pečlivě chraňte při jeho nanášení svůj obličej! Lak totiž pleti nijak neprospívá. Obsahuje nejrůznější chemikálie, zabraňuje pokožce dýchat... Ideální je obličej vždy po lakování vlasů opláchnout.

Chce to brýle

Ačkoli se říká, že vrásky okolo očí jsou krásné, protože vznikají od smíchu, ve skutečnosti z nich většina z nás není právě nadšená. Nemluvě o tom, že se smíchem často vůbec nesouvisejí. Ať už si zapomenete sluneční brýle nebo ignorujete fakt, že se vám pomalu zhoršuje zrak, mžourání a mhouření očí pokožku namáhá a přispívá velkou měrou ke vzniku vrásek.

Vyspaná dorůžova?

Ponechme stranou dávno známý fakt, že ke krásné pleti se hodí i dostatek spánku a podívejme se na to, jaké záludnosti se skrývají v posteli jako takové. Jednak se na vašem polštáři usazují nečistoty (včetně odumřelých kožních buněk), jež jsou přímo rájem mikrobů, jednak můžete pleti škodit i příliš drsným povlečením. A tak je na čase investovat do polštáře ze saténu nebo hedvábí a povlečení převlékat nejpozději jednou za dva týdny (i když každý týden je jistější).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat