Prostreno.cz

Zdravé Vánoce. Tři tipy na raw cukroví

Syrová strava je u nás stále populárnější. Možná i proto je hitem letošních Vánoc nepečené raw cukroví. Svezete se také na této módní vlně? Máme pro vás jednoduché recepty. V hlavní roli mák, datle a kokos!

Ať už si o raw cukroví myslíte cokoli, nesporné výhody rozhodně má. Je mnohem zdravější než česká vánoční klasika, protože na jeho výrobu nepotřebujete kila cukru. Navíc před troubou neprostojíte důlek. Nemusíte totiž čekat, až dobroty změknou! Tři inspirace na zdravé mlsání jsou tady.

Datlové koule

Budete potřebovat:

Postup: Datle prožeňte v mixéru, a když budou pořádně rozdrcené, přidejte ostatní ingredience. Vytvořte v dlani menší koule, které následně obalíte v kokosu. Pokud chcete mít na kontrast dvě barvy cukroví, obalovat můžete také v kakau.

Makové placičky

Budete potřebovat:

  • 250 gramů máku
  • 150 gramů lískových oříšků
  • 150 gramů kokosu
  • 40 mililitrů vody
  • 1 lžičku skořice
  • trochu medu na oslazení

Postup: Rozemelte ořechy a přidejte mák, skořici, vodu. Vše důkladně promíchejte. Oslaďte medem, znovu promixujte a „uplácejte“ placičky o hmotnosti přibližně 15 gramů. Ty pak posypte kokosem nebo lískovými oříšky.

Kokosové koláče s makovou náplní

Budete potřebovat:

Na náplň:

  • půl šálku máku a stejné množství mandlového mléka

Postup: Kokos i pohanku rozemelte, přidejte kokosové mléko, koření a celá sezamová semínka. Vše promíchejte a ze vzniklého těsta vyválejte placku. Z ní buď za pomocí vykrajovátka udělejte kolečka, nebo v ruce uplácejte malé placky. Následně připravte náplň spojením zmíněných surovin a navrstvěte ji na koláčky. Může ihned konzumovat, takže pozor, ať tahle dobrota do Vánoc vydrží!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat