Úspěšné celebrity, ale neúspěšní podnikatelé. Kdo přišel na buben?

Zdálo by se, že slavné osobnosti mají díky svému jménu mnohem výhodnější pozici, rozhodnou-li se kromě hraní či zpívání také podnikat. Jenže, jak se mnohé z nich na vlastní kůži přesvědčily, neplatí to vždycky…

Za neúspěšným podnikáním známých osobností stojí celá řada faktorů – od nedostatku zkušeností či špatného konceptu, až po chybějící manažerské schopnosti.

Které celebrity se přesvědčily, že vydobýt si slávu mezi podnikateli není nijak snadné?

Britney Spears – Restaurace Nyla

V červnu 2002 zpěvačka otevřela na Manhattanu svou restauraci Nyla, jejíž název je složeninou Britneyiných oblíbených měst – New Yorku a Louisiany. Podnik sice nenabízel přemrštěně drahé pokrmy, ale od začátku se potýkal s celou řadou problémů, a to dokonce i z oblasti porušení hygienických předpisů. 

Hostům ani kulinářských expertům navíc nijak neučaroval jídelníček, a tak se několik týdnů po otevření restaurace Britney rozhodla jídelní lístek změnit tak, aby v něm převažovaly oblíbené italské speciality. Bohužel, nijak to nepomohlo a podnik se stále více propadal do ztráty. Po 6 měsících od slavnostního zahájení provozu se zpěvačka rozhodla od svého podnikatelského záměru ustoupit a s restaurací přestala spojovat své jméno i finance.

Nicky Hilton – Nicky-O-Hotels

Člověk by řekl, že členové Hiltonovy rodiny mají podnikání v oblasti hotelů v krvi, jak se však na vlastní kůži přesvědčila Nicky, geny nejsou všechno.
Nicky se rozhodla v roce 2007 otevřít luxusní, 94pokojový hotel v Miami, v budoucnu pak chtěla zřídit druhou pobočku v Chicagu. Hotel měl být otevřen v době Super Bowlu a noc v něm měla vyjít na 1000 dolarů. 

Na podobě interiérů se podílel mimo jiné o slavný italský návrhář Robert Cavalli. Bohužel, záměr se nevyvedl a kvůli neustálému časovému skluzu nejrůznějším prodlevám hotel vlastně nikdy neotevřel a projekt nakonec zbankrotoval. O jeho pobočce v Chicagu ani nemluvě.

Natalie Portman – K přírodě šetrná obuv

Herečka bojuje dlouhodobě za práva zvířat, a tak nosí pouze oblečení a boty, které nejsou z kůže a podobných materiálů. V roce 2008 proto Natalie ve spolupráci se společností vyrábějící obuv Te Casan rozhodla spustit vlastní řadu bot, při jejichž výrobě nebylo použito žádného živočišného materiálu. Bohužel, zákazníci obuv, jejíž cena se pohybovala okolo 200 dolarů za pár, příliš nenakupovali, a tak se o necelý rok později zastřešující firma Te Casan rozhodla projekt „odpískat“.

Jennifer Lopez – Restaurace Madres

V roce 2002 otevřela zpěvačka Jennifer v kalifornském městě Pasadena restauraci Madres, která se specializovala na jihoamerickou kuchyni. Po počátečních úspěších začal podnik postupně upadat, až byl po šesti letech od svého spuštění zavřen.

Madres však nebyl Jeniným jediným podnikatelským projektem, vyzkoušela si i obchodování v oděvním průmyslu. Ještě než měla kolekci oblečení každá druhá celebrita, přišla zpěvačka v roce 2003 s vlastní značkou JLO, která zaznamenala zpočátku poměrně velký úspěch. Přišla proto zanedlouho s dalšími dvěma kolekcemi – JustSweet a Sweetface. Bohužel do rozjetého podniku zasáhla ekonomická krize a oblečení přestalo být ziskové. Jennifer se ale nevzdává a oznámila, že se chce v budoucnosti zaměřit na oděvy pro starší generaci.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat