Klub 27. Záhadná úmrtí světových hvězd, které spojuje stejný věk

09.05.2018 | Osobnosti

Drogy, alkohol, sebevraždy, ale i dodnes neobjasněná úmrtí milovaných celebrit, které se dožily pouhých sedmadvaceti let. Miloval je celý svět, měli celý život před sebou, žili si nad poměry, a přesto mnozí z nich umírali nešťastní, opuštění a zlomení. Kdo všechno je členem smutného spolku?

Kurt Cobain

Miláček žen, frontman, kytarista a skladatel kapely Nirvana nevedl zrovna klidný život. Několikrát se léčil ze závislosti na heroinu, trpěl depresemi a silnými bolestmi žaludku. Nejspíš právě to donutilo Kurta Cobaina stisknout spoušť své brokovnice a střelit se do hlavy. Záhadou však zůstává fakt, že v jeho krvi se při pitvě našlo smrtelné množství heroinu. Při takové dávce by nebyl ničeho schopen. O tom, zda se jednalo o vraždu, či sebevraždu, se dodnes spekuluje.

Jimi Hendrix

Za smrtí legendárního kytaristy stojí nejspíš jeho manažer nebo kombinace léků na spaní a alkoholu. Jedna verze vyvrací druhou, a jak tomu bylo doopravdy, se dnes již asi nedozvíme. Hendrix se měl údajně zadusit vlastními zvratky, po konzumaci přílišného množství léků na spaní. Postupem času vyplula na povrch informace, že v plicích neměl zvratky, nýbrž čisté víno. S největší pravděpodobností byl nápojem utopen. Zda měl na jeho smrti přičinění i jeho manažer, který se bál, že ho Jimi opustí, se nepotvrdilo.

Brian Jones

Zakladatel skupiny Rolling Stones byl nalezen 3. července 1969 ve svém bazénu. Jeho bezvládné tělo vytáhla z vody jeho tehdejší přítelkyně a přestože Jones v tu dobu ještě žil, zachránit se ho nepodařilo. Smrt Briana Jonese byla uzavřena jako nehoda. Až o pětadvacet let později se k jeho vraždě přiznal dělník, který tou dobou u Jonese pracoval. Ten se ale doznal na smrtelné posteli, tudíž se policie rozhodla případ znovu neotevírat.

Janis Joplin

Ikona hippies, majitelka nezapomenutelného hlasu a rebelka byla nalezena mrtvá ve svém hotelovém apartmá. Ležela vedle postele bez známek života a se zlomeným nosem. Tělo nalezl její tehdejší manažer, který se ji vydal hledat, když se nedostavila na natáčení nové desky. Příčina smrti byla nejspíš předávkování heroinem.

Amy Winehouse

Zpěvačka s nezaměnitelným hlasem i vizáží byla nalezena svým bodyguardem, ve svém domě v Londýně. Pitva prokázala, že Amy zemřela na zástavu srdce způsobenou otravou alkoholem. V krvi jí naměřili 4,16 promile. Zpěvačka se svojí láskou k alkoholu příliš netajila. Že o své závislosti ví a nehodlá s ní bojovat, zpívá i v jedné ze svých písní s názvem Rehab.

Hvězdné nebe

Umělců, kteří zemřeli předčasně, je mnoho. Do smutného seznamu celebrit, se zapsala taková jména, jako jsou například Heath Ledger, Jim Morrison, Paul Walker, Bruce Lee či Brittany Murphy. Z českých slavných osobností můžeme připomenout Tomáše Holého, Petra Muka, Jiřího Schelingera nebo Jiřího Hrzána.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:28
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat