Colin Firth roli pana Darcyho nemá moc v oblibě

13.05.2020 | Osobnosti

Mnozí se domnívají, že role pana Darcyho v seriálu Pýcha a předsudek podle stejnojmenné novely Jane Austenové učinila z Colina Firtha hvězdu. Jenže slavný britský herec této roli vděčný není. Považuje se charakterním hercem, ale právě pan Darcy z něj učinil typovou tvář – hezouna, co se poflakuje kolem. Naštěstí prý časem dokázal na divadle i ve filmu, že má na víc.

Dnes devětapadesátiletý Colin se jako pan Darcy objevil v televizním seriálu z roku 1995.

„To byla veliká role a také to byla zásadní událost mé kariéry, to určitě. Ale nemyslím si, že mi to v něčem pomohlo, protože to mělo tendenci vytvářet mi velmi omezenou image, která mě připravila o role, které bych byl schopen hrát. Vypadat dobře a poflakovat se kolem je nudné. Chtěl jsem hrát jiné role jako herec,“ tvrdí Firth.

Ve filmu z roku 2005 v hlavní roli s Keirou Knightley hrál pana Darcyho Matthew MacFadyen. Keira už hvězdou byla, ale Matthewovi role k ničemu velkému nepomohla.

Colin považuje za zásadní roli ve své kariéře homosexuála z filmu A Single Man z roku 2009.

„Tahle role zřejmě nejvíce přispěla k tomu, jak mě všichni vnímají. Hrál jsem starší a smutnější postavu a náhle vás všichni vnímali úplně jinak,“ uvedl držitel Oscara za roli krále Jiřího VI. ve snímku Králova řeč.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat