Šaty celebrit vydražené za astronomické částky

Cenný obraz, koberec nebo vázu? To má doma kdekdo. Ale svatební šaty Elizabeth Taylor či róba princezny Diany, v níž si zatančila s Johnem Travoltou, to je teprve unikátní sběratelský kousek! Na kolik tahle sranda přijde?

V dnešní době se draží snad úplně všechno. Ne nadarmo se říká, že na každé zboží se najde kupec! Touha vlastnit něco výjimečného přivádí zástupy majetných lidí do aukčních síní, kde se mluví o částkách, jež dalece přesahují naše chápaní i tu nejbujnější fantazii. Které šaty celebrit už se takhle prodaly? A za kolik?

Marylin Monroe a její sexy třpytivý model

Marylin Monroe se během svého krátkého života stihla stát skutečnou legendou. Její tragická smrt v poměrně mladém věku stále zůstává obklopená nejrůznějšími konspiracemi. Úměrně k tomu roste i zájem o její osobu a všechno, co s ní souvisí. „Nahý“ model, který tato hvězda oblékla v roce 1962 při příležitosti oslavy narozenin prezidenta J. F. Kennedyho, se prodal za 30 milionů korun. A proč mají kultovní šaty takovou přezdívku? Když se v nich Marylin objevila na scéně, vypadalo to, že na sobě má jen tisíce drobných kamínků.

Po svatebních šatech Elizabeth Taylor se jen zaprášilo

Kráska Elizabeth Taylor se ráda vdávala, což dokládá skutečnost, že k oltáři zamířila celkem osmkrát. Na svou úplně první svatbu s Conradem Hiltonem zvolila saténový úbor krémové barvy, který se pyšnil korzetem posázeným perlami. Ačkoli svazek s dědicem hotelového impéria vydržel pouhých pár měsíců, pozornost ke svatebním šatům se upírala stále. Až do té doby, dokud je nezískal kupec za bezmála 4 miliony korun.

Taneční šaty lady Diany, královské dědictví

Psal se rok 1985, když lady Diana vynesla famózní sametové šaty, ve kterých si zatančila na státním banketu v Bílém domě s Johnem Travoltou. Pro známého hollywoodského herce to byl neskutečný zážitek, na který dle svých slov nikdy nezapomene. Elegantní temně modrá róba královny lidských srdcí se nakonec vydražila za 14 milionů korun, což někteří považují za naprosto neadekvátní částku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat