Komentáře k článku

Siraellen 05.03.2021

myslím si že je hezké dodržovat tradice

K 09.10.2020

Doporučuji aby se autorka podívala na dětský Český seriál Bylo nás pět. Asi bude překvapená v čem tam ti kluci chodí. Navíc bylo mi to divné a tak jsem si googlila fotky princů a hned na prvni co jsem nasla má malý Luis dlouhé džíny. Tenhle článek je hodně mimo mísu. Zvlášť když je britské královské rodině známé a o Anglii obecně, že mají tradice rádi.

K 09.10.2020

Doufám, že jim ty punčochy dávaj. Nechci pak číst, jak maj kluci zkažený dospívání kvůli revmatu v kolenou z nějaký přiblblý tradice, který důvod neznají už ani jejich prarodiče.

Jura 08.10.2020

Z toho plyne že sousedovic kluk je ze snobské aristokratické rodiny, kdo by to do nich řekl.

Kamila 08.10.2020

Nechápu proč by dodržování tradic mělo být snobské???

bijou 08.10.2020

do prdele, čo tu stále pcháte tých reptošov...

Neřeknu 08.10.2020

Autorka by si měla doplnit vzdělání. Kalhoty chlapci mohou nosit nikoliv od 8 let, ale od doby, kdy začnou chodit do školy.

aster 08.10.2020

Některé tradice jsou prostě pitomé a lpění na nich v podstatě Angličany charakterizuje. Akorát jim nedochází, že přitom vypadají jako blbci. A není to jen o délce kalhot pro "prince" - :-P

xxkouckaxx 08.10.2020

tyhle královské záležitosti jdou tak nějka mimo mně :-)

Blablyk 08.10.2020

Autor článku asi chtěl stihnout uzávěrku a tak spíchl jen tak něco od boku s doměnky "asi by to tak mohlo být" a ono ejhle je to úplně mimo. Opravdu to se snobstvím a nadřazeností nemá nic společného. Opravdu se dříve dětem dávali krátké kalhoty - kraťasy z úsporných, praktických a tradičních důvodů. Jedná se o přechod mezi chlapcem a mužem. Kraťasy jsou symbol dětství, zacož kalhoty jsou pro starší chlapce a muže. Myslím, že tento článek není příliž založen na faktech, ale na doměnkách samotného autora.

kamila76 08.10.2020

*15**15**15*tradice

Janina 08.10.2020

Ani chlapci z chudých rodin nenosili dlouhé kalhoty, nejen ti "snobští" šlechtici.

Věra 08.10.2020

Je to jinak. Nemá to se snobstvím nic společného, je to dodržování tradic. Dříve nosili krátké kalhoty všichni malí kluci, bez ohledu na společenské postavení, a dlouhé kalhoty znamenaly jediné - přechod z dětství do dospělosti. Kdo měl dlouhé kalhoty, nebyl už bran jako dítě. Tyto přechodové rituály zmizely, a je to škoda. Ovšem snobství a dodržování tradic je dost rozdíl.

Grácie 08.10.2020

Bylo to tak v dřívějších dobách, a to proto, aby si malé děti neroztrhali nohavice na kolenou, když upadli. Bylo to prostě z úsporných důvodů. Teprve starší, co už si kolena nerozbíjeli, mohli mít dlouhé kalhoty. Je to prosté. A protože bohatí se odlišují od chudých tím, že tvrdě šetří peníze, a není jim líto ani vlastních dětí, které musí být zvyklé na tvrdé podmínky odmala, aby obstály.

Miroslav Tyrner 08.10.2020

Chtěl bych mít jejich problémy

glady 08.10.2020

tradice je tradice;-)

Paul 08.10.2020

To jsem nevedel. Dobry clanek.

Sojka 08.10.2020

I můj dědeček měl krátké kalhoty celé dětství, jako vsichni kluci kolem. Proto mohl vyprávět zertovnou historku, jak dostal prvni dlouhé kalhoty, dělal v neděli pred kostelem frajera a pak samozřejmě nevydržel, rozběhl se ...a jak dopadly gatě jistě tušíte😊

Michal 08.10.2020

No jo,novináři-tlupa neinteligentních,tupých poloopic! Jen si flusnout po každém,kdo se jim nezdá,pošpinit ho,lhát,překrucovat-to vám jde! Vy novinářští debilové,žiji v Anglii dlouhá léta a vím,jak Angličané vzhlíží na královskou rodinu !! Určitě ne tak-jako já na vás-pseudonovináři !!!

Janina Michal 08.10.2020

Přesně. Proč píšou takové nepodložené bláboly, ještě okořeněné slovy jako "nadřazený", snobský"...?

ma Michal 08.10.2020

Je skvělý, když někdo, kdo vyzdvihuje něčí úctu k nějakým lidem, obratem jiné nazývá debily a jinými výrazy. Byť třeba ten dotyčnej neodvedl úplně dobrou práci. Je super uctívat jedno a žít úplně jinak.

Saurus 08.10.2020

Nechápu vůbec princip myšlenky, že krátké kalhoty, značí nadřazenost, vždyť je to jakoby neměli prachy na látku na delší. 😂 Ale hlavně mi je těch kluků líto, že musí být celý rok v kraťasech, má je to sice nadřazovat, ale ve skutečnosti je to omezuje. Nicméně, je to tradice, kdyby to královský pár zrušil, mohly by být zbytečné řeči.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat