Snobská tradice nošení kalhot pro prince z britské královské rodiny

07.10.2020 | Osobnosti

Sami Britové už dnes netuší, proč do osmi let věku nosí členové britské královské rodiny mužského pohlaví po celý rok kraťasy. Ať je léto, nebo zima, nikdy nemají dlouhé nohavice. Předškolní věk v kraťasech strávili princové William a Harry a stále jen kraťasy musí nosit nejmladší Williamův syn princ Louis. Naopak nejstarší princ George už nosí kalhoty. Je to velmi stará tradice, která vyjadřuje snobskou nadřazenost britské nejvyšší třídy.

Rodiny šlechticů a bohatých obyvatel Spojeného království tím odlišovaly své děti od těch obyčejných. Chudina a střední třída nosila dlouhé kalhoty od nejútlejšího věku, ale děti snobů naopak nosily kraťasy i v zimě. Samozřejmě pak k nim měly vysoké a tlusté podkolenky, zatímco v létě jen krátké ponožky.

Britská královská rodina tuto tradici dodržuje. A rozhodli se ji dodržovat také vévoda a vévodkyně z Cambridge. Zatímco princ George začal nosit dlouhé kalhoty, nejmladší Louis musí stále oblékat kraťasy.

„Je to velmi anglická záležitost oblékat malé chlapce do kraťasů. Kalhoty jsou pro starší chlapce a muže, zatímco kraťasy na malém chlapci jsou jedním z těch tichých symbolů vyšší třídy, které máme v Anglii. Ačkoli se časy pomalu mění, kalhoty na malém chlapi jsou považovány za docela středotřídní, za symbol předměstí. A žádný aristokrat či člen královské rodiny se sebeúctou by nechtěl být považován za někoho z předměstí. Ani vévodkyně z Cambridge,“ svěřil expert na anglickou etiketu William Hanson v rozhovoru pro Harper‘s Bazaar. Tradice se drží v Anglii skutečně dlouho, již pět staletí.

Nicméně i William a Catherine trochu tradici modernizovali. Chlapci podle etikety začínají nosit kalhoty v osmi letech, ale princ George bude mít osmé narozeniny až 22. července 2021, nicméně v kalhotách se začal objevovat už o Vánocích 2018.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat