Celebrity se rozvádějí dvakrát častěji

26.10.2020 | Osobnosti

Řada celebrit po nevydařeném manželství se stejně slavným protějškem prohlásí, že chce v příštím vztahu obyčejného smrtelníka. Není divu. Když se totiž potkají dvě nabubřelá ega, sice to zpočátku překypuje extrémně silnými emocemi a často nechytí okázalá demonstrativní svatba, ale o to rychleji přichází tvrdý pád a rozvod. Celebrity se totiž podle statistik rozvádějí dvakrát častěji než obyčejní smrtelníci.

Potvrdila to britská organizace Marriage Foundation, která srovnala 484 manželství celebrit, jež vznikla v letech 2001 až 2010. Do roku 2020 zanikla více než polovina z nich. Za stejné období (od uzavření sňatku) přitom v běžné populaci zaniklo třicet procent manželství.

Rozvodová míra u celebrit je nejvyšší v případě prvního manželství a také mezi hudebníky. Ti se v případě prvního manželství rozvedou v sedmdesáti procentech.

„Celebrity mají nerealistická očekávání, která umocňují pohádkovými svatbami, které jsou demonstrací pro svět. Celebrity obecně jsou velmi nedobré vzory pro veřejnost, lidé by je měli brát spíš jako odstrašující příklady. Ego a neustálá příležitost jsou hlavními viníky jejich selhání v dlouhodobém vztahu. Když vám někdo neustále říká, jak jste úžasní, je to obrovská vzpruha pro ego, nemáte pak potřebu mít na prvním místě partnera. Navíc také čelíte mnohem většímu počtu nabídek k nevěře,“ vysvětluje Harry Benson z Marriage Foundation.

A jaké jsou běžné příčiny partnerských krizí, které nahrávají rozchodu?

Místo vřelého rozhovoru seriál v televizi

Něco tak prostého, jako je výměna informací, ovlivňuje soužití víc, než jsou si lidé ochotní připustit. A teď se přiznejte, jak jste na tom v tomhle ohledu právě vy? Pokud hovor s vaším protějškem s klidem vyměníte za další epizodu svého oblíbeného seriálu, pak je asi něco špatně.

„Na základě své dlouholeté praxe jsem došel k názoru, že všechny závažné problémy pramení zejména z toho, že spolu páry přestávají komunikovat. A z velké části za to mohou moderní technologie, neboť mnozí svou pozornost směřují hlavně ke svému mobilnímu telefonu či televizi,“ připouští americký rodinný terapeut Mitch Temple.

I úklid může být časovanou bombou

Že chod rodinného hnízda zajišťuje výhradně žena, která nakupuje, uklízí, peče, vaří, venčí psa, vyzvedává děti ze školy a organizuje dovolené? Už dávno ne. Naštěstí!

„Je důležité, aby se dva předem domluvili na tom, co a kdo bude dělat. Jakmile všechny práce a povinnosti stojí na jediném člověku, jeho vyčerpání si časem vybere svou daň, protože pravděpodobnost hádek a obviňování se podstatně zvyšuje. Tím samozřejmě roste i riziko partnerské krize,“ domnívá se americká psycholožka a manželská poradkyně Paulette Kouffman-Sherman. Odbornice zároveň dodává, že jako spolehlivou prevenci doporučuje spravedlivé dělení domácích prací. Pěkně rovným dílem! A když už jsme u systému „půl na půl“, tak i jinde je zapotřebí.

Peníze. Ty jsou až na prvním místě

Finanční problémy mohou začít kdykoli, a to z mnoha důvodů. Ať už za nimi stojí dluhy, nevýhodné úvěry či nerozumné „hýření“, zatloukání pravdy se dřív nebo později vymstí. Výše zmíněná specialistka je toho názoru, že dvojice by k sobě měla být upřímná o své situaci. Také by prý neměla za žádnou cenu dopustit, aby jeden „obracel každou korunu“, zatímco druhý nezřízeně utrácel. Existuje nějaké šikovné opatření? Dobrým nápadem je sestavení společného rozpočtu, do něhož oba účastníci přispívají stejně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat