Keira Knightley kritizuje nerovnost žen a mužů

16.11.2020 | Osobnosti

Herečka Keira Knightley dlouhodobě kritizuje rozdíly mezi pohlavími ve společnosti. Vadí jí nerovné zastoupení mužů a žen v politice i managementu firem a také nerovné platové podmínky. Britská hvězda teď poukázala na to, že se ženám platí více jen ve dvou oborech – prostituci a modelingu.

Což jen podtrhuje sexismus společnosti. V obou případech jde totiž o trh s ženským tělem. Keira sama začínala jako modelka. Teď hraje ve filmu Misbehaviour, který se točí kolem feministek, jež protestovaly proti soutěži Miss World v roce 1970. Magazín Stellar zajímalo, jak se s feministkami ztotožnila.

„Četla jsem scénář a přirozeně jsem zcela souhlasila s druhou vlnou feminismu, i když jsem si sama nejvíc peněz vydělala jako modelka. Ale chodím po červených kobercích, kde vás hodnotí známkou od jedné do deseti, objektivy vás sjíždějí od hlavy dolů. Myslím, že v tom je složitost být ženou v moderní době. Stále povoláním číslo jedna na celém světě, jediným povoláním, kde žena může vydělat více než muž, je modeling. Nebo prostituce,“ odpověděla Knightley australskému magazínu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat