85 let lesku a krásy: Tohle jsou róby, na které se nezapomíná!

Je to neuvěřitelné, ale je to tak. Letošní ročník udílení filmových cen Oscar byl již pětaosmdesátý. Pojďme si připomenout ty nejzářivější, a především nezapomenutelné filmové a módní hvězdy červeného koberce!

Rok 2011, Jennifer Hudson

Herečka v šatech Versace opravdu zářila. Novinářům se tehdy svěřila, že jen co vstoupila do dveří obchodu, věděla, že tohle je ta pravá róba pro ni. „Zkoušeli mě navléknout do několika dalších kousků, ale já jen vytrvale opakovala – ne, TOHLE jsou moje šaty!“ A jak je vidět, měla rozhodně pravdu!

Rok 2009, Beyonce

Zpěvačka před čtyřmi lety zvolila šaty ze své vlastní kolekce – a sklidila samou chválu. Nejenže byly opravdu elegantní, ale daly úžasně vyniknout jejím krásným křivkám.

Rok 2009, Anne Hathaway

Jak je vidět, rok 2009 byl z módní stránky více než povedený. Anne letos na červeném koberci sice svými šaty nikomu dech nevyrazila (i když byly rozhodně krásné a patřily k těm povedenějším), v roce 2009, kdy sáhla po róbě Armani, při pohledu na ni roztálo srdce sebeostřejšímu kritikovi.

Rok 2002, Halle Berry

Halle byla první afroamerickou herečkou, jež před 11 lety získala zlatou sošku. A oslnila i šaty Elie Saab.

Rok 2001, Julia Roberts

Černobílou klasiku od Valentina zvolila před 12 lety Julia Roberts (tehdy si sošku Oscara odnesla jako nejlepší herečka v hlavní roli) – a nesmrtelně se zapsala mezi herečky s nejpovedenějšími outfity historie.

Rok 2001, Björk

Jestliže Julia Roberts vzbudila ve vzpomínaném roce za šaty vlnu chvály, islandská zpěvačka se ocitla na druhé straně barikády – za šaty ve tvaru labutě (autorem byl Marjan Pejoski). Ale upřímně – tento outfit si zapamatoval úplně každý a mluví se o něm ještě dneska. Takže účel splnil.

Rok 1999, Gwyneth Paltrow

Růžové, přímo růžové pohádkové šaty Ralph Lauren byly sázkou na jistotu a vyplatily se. Držitelka Oscara v nich zářila zrovna tak jako v roli, jež jí sošku vynesla (ve filmu Zamilovaný Shakespeare).

Rok 1997, Nicole Kidman

Vyžadovalo dost odvahy obléci si na červený koberec jedovatě žlutozelené šaty Christian Dior, ale rozhodně se to vyplatilo! Nicole byla nepřehlédnutelná – v tom dobrém slova smyslu. Z do té doby trochu upozaděné herečky se rázem stala módní ikona.

Rok 1990, Kim Basinger

Kimina róba z roku 1990 patří do kategorie rozporuplných – kritici kroutili nechápavě hlavou, ale herečka byla rozhodně nepřehlédnutelná.

Rok 1986, Cher

Když už mluvíme o odvaze, nelze nezmínit Cher a její outfit z roku 1986. Rozhodně se jí podařilo šokovat. Mimochodem, kvůli oné „indiánské“ čelence musela sedět v limuzíně na zemi, protože jinak se do ní nevešla…

Rok 1970, Elizabeth Taylor

Nádherné Elizabeth se povedlo sladit róbu s barvou očí – a rozhodně se to vyplatilo! Za zmínku stojí i diamantový náhrdelník, věnovaný jejím manželem Richardem Burtonem (byl ten rok nominován na Oscara).

Rok 1955, Grace Kelly

Další z ikon módního a filmového světa, herečka Grace Kelly se nesmazatelně zapsala do paměti nejen svými rolemi, ale i citem pro výběr šatů. Oscarová, ledově modrá róba z roku 1955 je toho důkazem, nemyslíte?

Rok 1954, Audrey Hepburn

Jemné, květinové šaty Givenchy herečce úžasně slušely. Podobně jako Grace Kelly se i díky nim stala ve světě módy velmi vlivnou a uznávanou osobností.

Rok 1939, Bette Davis

Jednoduchá černá róba s límcem z peří by se (samozřejmě po nějakých těch úpravách) dala v podstatě použít i v dnešní době. Elegantní, nadčasová, krásná. Člověk ani nevěří, že byl rok 1939…
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat