Filmová klasika Pretty Woman. Co jste o ní netušili?

Blíží se Vánoce a k nim vedle pohádek patří i romantické filmy. Určitě i letos nás některá z televizních stanic potěší takovou klasikou, jakou je Pretty Woman. A i když ji každý z nás viděl snad dvacetkrát, stejně o ní určitě nevíme všechno.

Tak například tušili jste, že…

…tvůrci chtěli nejprve do hlavní role obsadit Meg Ryan? Jenže ta – podobně jako třeba Kim Basinger, Sharon Stone, Michel Pfifer nebo Heather Locklear – odmítla. A tak dostala šanci Julia Roberts.

…navzdory perfektní postavě plakát k filmu nenafotila Julia? Na plakátu, kde stojí Richard Gere společně s Julií Roberts, ve skutečnosti pózuje Shelley Michelle. Juliina hlava byla na její tělo přidána pomocí počítače.

…jednu chvíli neslyšíme Richarda Gera? Ve scéně, kde se postava Richarda Gera ptá na cestu k hotelu, slyšíme hlas režiséra snímku Garryho Marshalla. Scéna se totiž přetáčela a Richard nemohl přijet.

…režisér dal příležitost i své dceři? Dcera Garryho Marshalla Kathleen dostala malou roli – můžete ji vidět jako recepční v hotelu.

…Hector Elizondo je Marshallovým oblíbeným hercem? Elizondo si střihl roli ředitele hotelu, kde se děj odehrává. S Marshallem pracoval celkem na 14 filmech!

…natáčení zkomplikovalo zemětřesení? Scéna v opeře se měla původně natáčet v San Franciscu. Kvůli zemětřesení se musel štáb přesunout do muzea Jihokarolínské univerzity.

…Pretty Woman byla první příležitostí pro Hanka Azariu? Herec, kterého známe ze seriálu Přátelé nebo Simpsonových, se objevil v prvních minutách filmu jako detektiv.

…slavná scéna s hlemýždi se objevila i v jiném snímku? Režisér Harry Marshall tuhle scénu zopakoval ve Filmu Deník princezny. Dokonce do role číšníka, který šneka chytí a pronese: „Často se to stává“, obsadil stejného herce!

…scéna s náhrdelníkem byla improvizovaná? Ve scéně, kde Richard Gere ukazuje Julii Roberts kazetu s náhrdelníkem, se Julia necítila příliš dobře. Aby jí zvedl náladu a přinutil ji usmát se, zaklapne Richard znenadání kazetu tak, že Julia jen horko těžko stačí vytáhnout prsty. Tohle ve scénáři nebylo, Juliina reakce je naprosto přirozená a režisérovi se líbila tak, že se ji rozhodl ve filmu ponechat.

…původní scénář nebyl tak optimistický? V jedné z prvních verzí scénáře měla být Juliina postava závislá na kokainu a bojovat onen týden, který stráví v hotelu, s abstinenčními příznaky. Kromě toho po svém návratu měla zjistit, že její nejlepší kamarádka zemřela na předávkování.

…Richard Gere opravdu hraje na piano? Ve slavné scéně v baru je to opravdu Richard, kdo hraje. A navíc svou vlastní skladbu!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat