Šokující odhalení: Návrhářka Coco Chanel byla nacistická špiónka!

Návrhářka Coco Chanel patřila k nejvýraznějším postavám módy první poloviny dvacátého století. Lidé ji oslavovali jako feministku a výjimečně silnou ženu. Milovala látku s puntíky, na svém jméně však zanechala skvrnu, kterou se jí nepodařilo zamaskovat navždy, ačkoli po válce jí v tom francouzská vláda značně pomohla. Více než čtyřicet let po její smrti francouzští historikové odtajnili důkazy z archivů ministerstva obrany s tím, že byla nacistickou špiónkou a pomáhala režimu Adolfa Hitlera vyhrát druhou světovou válku.

Písemné důkazy poprvé zveřejnili francouzští historikové v pořadu L‘Ombre d‘un Doute televize France 3. V dokumentu se pak hovoří o tom, že Chanelová byla členkou Hitlerovy tajné vojenské kontrarozvědky známé jako Abwehr.

Dokument zpochybňuje také morální bezúhonnost zpěvačky Edith Piaf, zpěváka Maurice Chevaliera či dramatika Saši Guitryho.

Chanel začala spolupracovat s nacisty od roku 1940, kdy převzali vládu nad Francií. Bydlela v hotelu Ritz, kde měla německá Luftwaffe své francouzské ústředí. Velmi brzy si návrhářka začala milostný poměr s vyšším úředníkem Gestapa baronem Hansem Guntherem von Dincklage. V roce 1943 byla vyslána jako špionka do Madridu, aby tam zneužila své známosti s Winstonem Churchillem a dojednala příměří. Churchill ji prý ignoroval. „Chanel projevovala neskutečnou megalomanii a naivitu, protože byla přesvědčena, že dokáže Churchilla přesvědčit,“ tvrdí historik Henry Gidel v pořadu, který France 3 vysílala 1. prosince.

Chanel jako špiónka měla krycí jméno Westminster, to proto, že ve dvacátých letech měla poměr s vévodou z Westminsteru. Jejím oficiálním číslem ve spisech Abwehru bylo F-7124. Spis ležel přes sedmdesát let v archivech francouzského ministerstva obrany.

Návrhářka se snažila díky spoluprací s nacisty také obohacovat. V roce 1924 prodala svou firmu na výrobu luxusních parfémů Chanel židovské rodině. Za války doufala, že jí nacisté pomůžou získat podnik zpět. Jenže židovská rodina Wertheimerových prodala své podíly ve firmě Chanel perfume německému podnikateli ještě před válkou.

Dokument vysílaný na kanále France 3 také hovoří o tom, že Edith Piaf zpívala na soukromých večírcích nacistům. Tyto skutečnosti, stejně jako fakt, že byla Chanelová nacistická špiónka, se snažila francouzská vláda po válce zatajit. Naopak vyzdvihla všechny důkazy o tom, že zmíněné hvězdy podporovaly Hnutí odporu. Aby tak Francii po válce zvedla pověst.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat