Michael Keaton: Za to, kým jsem, vděčím tvrdé katolické výchově

13.01.2015 | Osobnosti

Herec Michael Keaton tvrdí, že je dnes vděčný rodičům, kteří ho poslali do katolické školy. Díky tvrdému režimu s tresty je prý dnes lepším člověkem. Třiašedesátiletý herec věří, že kdyby nepodstoupil tak přísnou výchovu, nebyl by dnes tak morální osobností, za jakou se považuje.

Michael navštěvoval katolickou školu v Pensylvánii, kde vyrůstal a dospíval. „Rád jsem chodil do katolické školy. Nebylo to tak podělané, jak si všichni myslí. Má zkušenost je dobrá. Byla to škola s klasickými tresty, klečení, stání v koutě a tělesné tresty. Ale bylo to všechno tak nastavené. Neodcházel jsem z té školdy vyděšený ze života. Naopak mě to tak nějak zformovalo tím, kým jsem. Byl jsem ministrant. A to se mi líbilo. Já a mí kamarádi jsme chodili do kostela a sloužili při mši, pak šli do školy. Nechodil jsem pořád do kostela proto, že jsem byl nervózní dítě. Pro mě to byla dobrá zkušenost. Opravdu mě to formovalo a formovalo to také mou víru,“ uvedl Keaton v rozhovoru pro magazín Prestige Hong Kong.

Michael ale ve filmu Spotlight zažívá poněkud jinou tvář výchovy na katolické škole. Ve snímku se řeší sexuální zneužívání dětí navštěvujících katolickou školu v Massachusetts.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat