Porozchodové fáze – prošli jste jimi i vy?

Vypořádat se s rozchodem trvá každému různě dlouho. Ale každý si – alespoň podle odborníků – projde stejnými fázemi tohoto nepříjemného a bolestného období.

Jak říká americká expertka na vztahy Elina Furman – je třeba se připravit na skutečnost, že tři až šest měsíců po rozchodu s partnerem se budete chovat jako bláznivý maniak. A podle ní není možné se některé z následujících fází vyhnout.

1.    Fáze odmítání (a spousty alkoholu)
Když se s vámi partner rozejde, vašemu mozku chvíli trvá, než onu zprávu přijme. A nejprve se chvíli brání. K tomu připočtěte pocity smutku a zklamání, které často utápíme v alkoholu, a máte obraz první porozchodové fáze.

2.    Fáze mánie
Poněkud zmatená fáze, v níž se jak na běžícím pásu střídají období rezignace a období neuvěřitelné mánie, během něhož jsou lidé nabití energií a často dělají poněkud bláznivé věci (také v této fázi nejčastěji kývnou na sex na jednu noc), ale rovněž jsou schopni nadšeně a s vervou se vrhnout do práce nebo třeba do sportu…

3.    Fáze hněvu
To je to období, kdy vám stačí zahlédnout bývalého partnera na ulici, abyste si vylili vztek na čemkoli a komkoli. A nejlépe přímo na bývalém partnerovi, třeba pomocí dlouhých, velmi rozezlených mailů nebo SMS zpráv… Poté ovšem často následuje smutek a lítost.

4.    Fáze smutku
Ano, po všech možných vylomeninách přijde deprese. Období truchlení si zkrátka potřebuje odbýt každý.

5.    Fáze „jde se dál“
Neboli fáze smíření se se skutečností, že jste opět sami a nabrání síly k dalším vztahovým pokusům.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat