Příliš hluboké dekolty ženám v práci škodí

12.12.2010 | Finance

Některé ženy sázejí při kariérním postupu a uplatňování svých ambicí na sex-appeal. Dobře vědí, že muži jsou silně ovlivňováni erotickými motivy. Ovšem průzkum mezi třemi tisíci top manažerů dokazuje, že nic se nemá přehánět. Ženy, které sázejí na příliš odhalený dekolt, si spíš škodí.

Podle výzkumu velká většina manažerů označila příliš odhalující a nízký dekolt u žen na pracovišti za největší faux-pas. Muži totiž takové ženy automaticky považují za ty, které se snaží využít svého sex-appealu na úkor kompetencí a schopností. Polovina z manažerů navíc podobně odívané ženy přehlíží při zvyšování platu a udělování prémií.

„Vím za všechna ta léta v byznysu, že pokud lidé vypadají elegantněji, pak jsou většinou součástí dění a dosáhnou lepších výsledků, obojí je myšleno s ohledem na produktivitu a kariérní vzestup,“ komentoval výsledky autor studie Peter Jones.

Pro osmdesát procent oslovených bossů je také příliš výrazný dekolt velkým minusem při přijímacím pohovoru. Mezi další velká faux-pas patří tenisky, nevyžehlená košile a žabky či pantofle, byť nošené v letní horku.






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat