Nejlepším teambuildingem je zpěv!

24.11.2015 | Finance

Chcete co nejrychleji spřátelit nesourodou skupinu dospělých? Donuťte je společně sborově zpívat. Podle vědců z Oxfordské univerzity je to totiž nejlepší forma vytváření pout mezi lidmi, kteří se neznají. A je to tedy skvělá forma teambuildingu. Zpěv spřátelí dospělé rychleji než jiné umělecké činnosti jako psaní či malování.

„Jedním z klíčových rozdílů mezi lidmi a jinými primáty je ten, že my dokážeme žít v mnohem větších sociálních skupinách. Zpěv je přitom dokázán ve všech kulturách a společnostech člověka a zpívat dokážou až na drobné výjimky úplně všichni lidé,“ tvrdí doktorka Eiluned Pearceová z Oxfordské univerzity.

Ta provedla experimentální výzkum. Sledovala několik skupin během šesti měsíců, přičemž každá skupina tvořila sobě neznámé dospělé. Tedy na počátku studie se žádný z účastníků osobně neznal s nikým ze své skupiny. Každý tým se také věnoval jiné činnosti. Jedna chodila na kurz zpěvu, druhá na kurz psaní, třetí na kurz ručních prací, další na kurz malování.

„Rozdíl mezi zpěváky a ostatními skupinami byl patrný už od počátku studie. V prvním měsíci se lidé ze zpívajících kurzů sblížili mnohem více než lidé z jiných kurzů. Zpěv fungoval jako dokonalé prolomení ledů, lidé se mnohem rychleji sblížili,“ tvrdí doktorka Pearceová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat