Komu škodí dlouhá pracovní doba více? Ženám, nebo mužům?

26.07.2016 | Finance

Pracovní doba delší než devět hodin denně poškozuje zdraví. Ale u žen je riziko předčasného úmrtí na rakovinu a choroby srdce následkem dlouhé pracovní doby ještě vyšší než u mužů. Podle vědců z Ohia by nikdo neměl přesahovat pracovní dobu devět hodin pětkrát týdně. Pokud jsou mu zdraví a život milé.

Vědci z Ohia sledovali 7,5 tisíce osob po dobu dvaatřiceti let. A prokázali, že přesčasy a dlouhé pracovní dny výrazně zvyšují riziko onemocnění srdce, rakoviny (krom rakoviny kůže), artritidy, astmatu a diabetu. U žen pak bylo riziko vyšší než u mužů.

„Lidé, kteří si zvyknou pracovat dlouho a pracují tak mnoho let, dokonce celá desetiletí, jsou opravdu náchylní onemocnět mnohem častěji chronickými a potenciálně smrtelnými chorobami později v životě. Je to patrné u mužů, ale ohromně viditelné u žen,“ tvrdí profesor Allard Dembe z Ohio State University, podle něhož jsou na tom svobodné matky úplně nejhůře.

Pracovní týden dlouhý šedesát hodin zvýší u žen riziko onemocnění srdce a cév, nekožních typů rakoviny a diabetu trojnásobně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat