Čeká vás důležité jednání či zkouška? Pak tohle rozhodně nejezte

09.11.2016 | Finance

Před důležitým okamžikem býváme pořádně nervózní. Každý na úzkost a nervozitu reaguje jinak, ale všichni svorně hledáme, jak se jich co nejefektivněji zbavit. Jenže některými zaručenými způsoby si spíše škodíme. Kterými?

Na nervozitu a úzkost rozhodně nekonzumujte…

…kávu.

Je to paradox, protože káva bývá jedním z prvních pomocníků, po kterém sáhneme. Jenže bylo prokázáno, že pokud to přeženeme (a že k tomu máme ve vypjatých chvílích sklony), kofein symptomy nervozity a úzkosti ještě znásobí.

…alkohol.

Před dnem D si dáte nějakou tu skleničku na kuráž, to přeci nemůže škodit, no ne? Bohužel může. Řada studií potvrdila, že alkohol často působí jako spouštěč úzkostí, a tak vaši nervozitu jen prohloubí – tedy možná ne při samotné konzumaci, ale ráno, až budete vstávat s kocovinou a cítit se nervóznější než předtím. Kromě toho alkohol narušuje spánek a spánková deprivace rovněž přispívá k úzkostem.

…nic.

Řada lidí kvůli nervozitě trpí sníženou chutí k jídlu, a tak před rozhodující událostí, která u nich úzkost vyvolává, vůbec nic nejedí. Jenže to je chyba! Jak nám klesne kvůli hladu hladina cukru v krvi, nervozita a úzkost se ještě znásobí. Raději se přemozte a něco snězte!

…nevyváženou stravu.

A když už jsme nakousli, co nejíst, dávejte si také pozor na některé živiny. Například nedostatek vitaminu B12 je podle studií možnou příčinou pocitů úzkosti u některých lidí. A tak si (nejen) před zátěžovými situacemi naordinujte vyváženou stravu bohatou právě na tento vitamin.

…málo tekutin.

Pokud podceníte pitný režim, hrozí, že budete mít nečekané výkyvy nálad a budete se cítit ještě úzkostněji, než byste se cítili, kdybyste si dopřáli ony dva až tři litry tekutin denně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat