Jak v práci rychle poznat nedůvěryhodného kolegu

17.01.2019 | Finance

Možná to znáte – v práci jste skvělý tým, přátelíte se, ale u jednoho z kolegů máte pořád pocit, jako by nebyl tak docela upřímný a otevřený, jak se tváří. Zkuste kromě své intuice vsadit i na náš návod, jak odhalit nedůvěryhodného kolegu!

Na která „výstražná znamení“ si dát ve vztahu ke kolegům pozor?

Jde mu víc o sebe než o firmu

Loajalita má samozřejmě své hranice, ale i tak bychom ji svému zaměstnavateli měli prokazovat. Pokud se ale někdo zajímá především o své blaho a svůj prospěch, je to na pováženou. Takový člověk si nejspíš neuvědomuje, že pokud v honbě za vlastní „slávou“ ublíží ostatním, může se stát, že brzy budou bez práce všichni…

Přivlastňuje si cizí zásluhy

Společné projekty charakterizuje to, že se na nich podílejí všichni. Každý svou měrou, každý jinak. Ovšem pokud si některý z kolegů přivlastní práci a nápady prakticky všech ostatních, zpozorněte.

Pomlouvá každého

Není třeba si nic nalhávat, nějaké ty drby se najdou na každém pracovišti a všichni se do nich občas zapojíme. Ovšem jde o to, jakou měrou. Jestliže někdo rozdmýchává pomluvy, vyzrazuje něčí tajemství apod., je to jasnou známkou toho, že jen co bude mít něco i na vás, nebude váhat to použít.

Neustále pochlebuje nadřízeným

Chování k šéfům se řídí jistými pravidly a nepsanou etiketou, a tak je jasné, že s nimi nemluvíme jako s kolegou, ale prokazujeme jim větší respekt. Ovšem pozor na extrémy – snaha zalíbit se a pochlebovat za každou cenu nevěští nic dobrého.

Nesnese kritiku

Ne vždycky máme den, kdy se nám všechno daří. Chybovat je zkrátka lidské, a tak se nějakému tomu omylu nevyhne nikdo z nás. Většina lidí přizná chybu a snaží se ji napravit. Ovšem pozor na kolegy, kteří nikdy chybu nepřijmou (i když je nesporné, že jsou jejími „autory“) a hledají všemožné výmluvy a viníky. Může se stát, že se budou snažit přenést odpovědnost i na vás.

Už jste ho přistihli při lži

Někdy člověk zalže, aby druhému neublížil. Ovšem lhát proto, aby člověk někomu ublížil či na tom nějakým způsobem vydělal, to je na pováženou. Pokud si nemůžete být jistí, že vám kolega říká vždy pravdu, jak mu můžete důvěřovat?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat