Potřebujete nutně dovolenou? Tyto příznaky napovědí

01.06.2017 | Finance

Kdy jste si naposledy opravdu odpočinuli od práce? Těch pár dní mezi vánočními svátky? Pak můžete s blížícím se létem pociťovat, že už by vám nějaká ta pauza opět prospěla. Jak poznat, že byste – pokud to jde – neměli dovolenou dále odkládat?

Tyto znaky jasně signalizují, že dovolená je přesně to, co vaše tělo (ale i hlava) nutně potřebuje.

Potíže v práci

Máte poslední dobou pocit, že se vám v práci nic nedaří, že vás kolegové jen vytáčejí, že je těžké soustředit se i na ty nejjednodušší úkoly? Pak se možná jedná o první příznaky chronického stresu, který může později vyústit ve vážnější zdravotní potíže (neustálé bolesti hlavy, zad, problémy se zažíváním a další). Je na čase dát si chvíli oddech!

Probdělé noci

Už si ani nepamatujete, kdy jste se naposledy pořádně vyspali? Večer hodiny zíráte do stropu, než „zaberete“, abyste se kolem třetí ráno probudili, v hlavě si neustále přehrávali pracovní úkoly, a to celé se opakuje několikrát za noc? Ráno se pak vyhrabete z peřin bez odpočinku a ještě unavenější než předchozí den? I to je signál, že je nejvyšší čas pustit práci z hlavy a odjet na dovolenou.

Napětí doma

S partnerem/partnerkou už se prakticky jen hádáte, své děti vidíte maximálně v posteli, když už spí, na třídních schůzkách či besídce už jste nebyli ani nepamatujete… Váš osobní život je velmi důležitý, sami ale cítíte, že ho kvůli práci odsouváte na druhou kolej. A to se vám nemusí vyplatit. Dovolená je skvělou příležitostí obnovit v rodině vzájemná pouta a uvědomit si, o co všechno přicházíte (a hledat účinné řešení).

Stále více chyb

Zapomínáte, co máte udělat, stále častěji chybujete i v těch nejjednodušších úkolech? Už ani v práci nejste sami sebou? Je načase zase „nahodit“ mozek. A to se nejlépe dělá právě na dovolené, kde si vaše mozkové závity pořádně odpočinou a budou pak mnohem výkonnější.

Žádná radost

Zatímco dříve jste se do práce těšili, dnes se musíte skoro přemlouvat, abyste do ní ráno dorazili? Už vás nebaví, co děláte, vlastně si ani nepamatujete, co vás mohlo na daném zaměstnání tak bavit? Chyba. Chodit do práce jen kvůli penězům nejde dlouho. Je nutné, aby vás činnost, jíž věnujete tak podstatnou část života, také bavila. A velmi často může pomoci i pauza v podobě dovolené. Zase se budete těšit zpátky!

Práce, práce, práce

Točí se váš život prakticky už jen kolem práce? O ničem jiném už vlastně ani nemluvíte, vše se přizpůsobuje vašemu pracovnímu rozvrhu, na koníčky a zábavu nemáte čas… Možná je nejvyšší čas připomenout si, že i za zdmi kanceláře či továrny existuje život, který stojí za to žít, že tu jsou i jiní lidé než vaši kolegové, s nimi byste se měli stýkat. A kdy jindy než na dovolené?

Nezdravé návyky

Když přijdete z práce, odmítáte na své okolí mluvit, nekomunikujete s dětmi ani s partnerem, případně jdete do hospody nebo si nalijete sklenici něčeho ostřejšího, abyste se zbavili stresu. Toto chování, pokud se stane pravidlem, může mít vážné následky. Pokud stres řešíte alkoholem (nebo cigaretami apod.), hrozí vám závislost se všemi katastrofálními důsledky. Pokud se uzavíráte před rodinou, může se stát, že brzy žádnou mít nebudete. Je zkrátka na čase rozbít rutinu a zbavit se stresu pořádnou dovolenou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat