Lidé pracující z domu jsou produktivnější než ti v kancelářích

13.10.2017 | Finance

Řada zaměstnavatelů přichází na to, že je lepší nechat mnohé ze svých zaměstnanců pracovat z domova. Nejenže nemusejí platit náklady související s používáním kanceláře, ale navíc mají také produktivnější pracující. Vědci z Walesu tvrdí, že lidé pracující z domu jsou výkonnější, protože nechtějí být vnímáni jako ti, kdo se doma flákají. A také věnují práci více času, protože mohou pracovat kdykoli během dne a nikdo je neruší.

Bez vyrušování

Řada zaměstnanců v kancelářích stráví pracovní dobu sezením a předstíráním výkonu práce či rozhovory s kolegy, zatímco lidé pracující z domu musejí odvádět výkony, aby nebyli obviňováni z toho, že se dívají na televizi či tráví čas jinak než zaměstnáním. Doma je sice můžou vyrušovat různé vlivy, ale rozhodně ne takové, kterými trpí lidé v open space kancelářích.

„Může to být ze strachu, že budou vypadat jako líní, nebo také proto, že je nikdo při práci nevyrušuje neustálými dotazy, rozhovory a požadavky, ale lidé pracující z domova mají lepší pracovní etiku a vyšší výkonnost,“ tvrdí vědci z University of Cardiff.

Kancelář v tašce

Typické pracoviště se v moderní době díky technologiím dost proměňuje. Lidé si dokážou sbalit kancelář do tašky a pracovat mohou dokonce z kavárny.

„Práce se postupně odpoutává od tradičních míst jako kanceláří, továren a obchodů. Náš výzkum také dokazuje, že zaměstnancům prospívá, když pracují z domova a nejsou vyrušování kolegy v kancelářích. Nevýhodou práce z domova je to, že takto pracující lidé nedokážou dobře oddělit pracovní život od soukromého,“ uvedl profesor Alan Felstead z Cardiffu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat