Zvyšte v práci svou produktivitu. Díky těmto trikům budete zase stíhat

13.11.2017 | Finance

Máte pocit, že se na vás ze všech stran sypou termíny, že nestíháte a všechny možné i nemožné úkoly, jež na vás přehazují kolegové či nadřízení, se na vás jen valí? Možná je na čase říct dost. Nebo zkusit nastartovat svou produktivitu. Jak?

Občas máme všichni v práci pocit, že prostě nestíháme, a nemáme ani sílu ani vůli s tím něco dělat. Chyba nebývá ovšem jen v našem okolí či v povaze naší práce, ale i v nás. Některé dny zkrátka nejsme tak výkonní, jak bychom potřebovali. Co s tím?

Přítel seznam

Všechny svoje úkoly, jež vás daný den čekají, si napište na papír. A kdykoli přibude nějaký další, rychle s ním také na seznam. Však se říká, že co je psáno, to je dáno. Díky seznamu budete mít přehled, co všechno musíte vyřešit, a navíc uvidíte, jak vám položky pěkně ubývají. A nehrozí, že byste si 10 minut před odchodem domů vzpomněli, že jste úplně zazdili ten report pro šéfa…

Chvíle ticha

Máte pocit, že vám práce přerůstá přes hlavu? Možná je to prostředím, ve kterém pracujete. Hluční kolegové, nevlídné stěny kanceláře… Kdo by se v něčem takovém dokázal soustředit? Potřebujete zkrátka pauzu. A stačí krátká, takže se nemusíte obávat, že byste ztráceli drahocenný čas. Prostě se na 5 minut odpoutejte od židle a jděte někam, kde je klid. Srovnáte si myšlenky a dobijete baterky.

Spojenec kolega

Znáte to. Máte úkol, do kterého se vám nechce, ale jehož deadline se neodvratně blíží. Jak se přinutit k práci? Prostě to na sebe „práskněte“ někomu z kolegů. Je to jako mít kamaráda či kamarádku, se kterými chodíte běhat. Když jste v tom dva, spíš se přinutíte. A tak využijte v práci někoho, komu důvěřujete, jako takový pomyslný dozor.

Mobil v dáli

Co je vůbec jedním z největších rozptýlení v práci? Ne, nejsou to povídaví kolegové, ale váš mobilní telefon. Jen spočítejte, kolikrát ho během dne držíte v ruce! A tak ho pěkně ukliďte na dno kabelky, abyste jej neměli na očích, a nedovolte si jej vyndat, pokud vám někdo nevolá. Uvidíte, co budete mít najednou času!

Nerušit, prosím

A když už jsme nakousli ty povídavé kolegy – pokud se na něco potřebujete opravdu soustředit, ale neustále vás ruší kolegyně s nějakými rodinnými historkami, které vykládá někomu na druhé straně místnosti, prostě ji slušně požádejte, zda by mohla ubrat na hlase. Spousta lidí si také do práce nosí sluchátka, ve kterých má buď oblíbenou hudbu, jež jim nebrání v práci, nebo je mají jen jako bariéru mezi sebou a hlučným okolím.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat