Jak snadno a rychle otrávit své kolegy. Nebuďte černou ovcí kanceláře

06.12.2017 | Finance

Přemýšlíte, proč na vás vaši kolegové vrhají nepříjemné pohledy, kdykoli kolem nich projdete? Možná si za to můžete sami, respektive jsou na vině vaše zlozvyky, jež vám popularitu na pracovišti rozhodně nezaručí. Na které si dát největší pozor?

Pozdě na poradu

Do zasedačky přilítnete s 10minutovým zpožděním, protože jste ještě tiskli prezentace nebo jste nemohli zaparkovat. Co na tom, že na vás čekají kolegové a šéfové. Jistě, omluva je fajn, ale pokud se taková situace opakuje pravidelně, vaší pověsti to neprospěje.

Zase mám… ehm… chřipku

Každý někdy onemocní a zůstane doma. To je v pořádku. Ovšem pokud jste „nemocní“ nějak často a pak si dáte na sociální síť fotku třeba z koncertu, výletu nebo nákupního střediska, je jasné, jak to s těmi vašimi bacily je.

Nejsem zas tak infekční

Druhým extrémem jsou pak lidé, kteří do práce vyrazí, i když jsou evidentně nemocní. A vesele šíří viry a spol. dál. Platí, že máte-li chřipku nebo podobné onemocnění, máte zůstat doma v posteli. Nakazit dalších dvacet lidí ničemu nepomůže…

Dobrou chuť!

Zbyla vám od včerejška česnečka, tuňákový salát, bageta s rokfórem apod., tak jste si ji vzali k obědu a pochutnáváte si pěkně u stolu? Pak se nedivte, že kolegové zběsile větrají a nemají vás rádi. Pamatujte si – aromatické potraviny do kanceláře nepatří!

To nejde, to neudělám

Umět říkat „ne“ je samozřejmě důležité, ale pokud je to prakticky jediné slovo, které od vás vaši kolegové slyší, nemůžete počítat s tím, že budete vévodit žebříčku popularity. Odmítavý postoj ke všemu, navíc bez nabídnutí alternativního řešení, je chybou.

Nepořádek, kam se podíváš

Pokud váš stůl připomíná jednu velkou hromadu papírů, zbytků od svačiny a neidentifikovatelných předmětů, nikdy po sobě neuklidíte v kuchyňce, neumyjete si hrneček, případně jej nikdy nedáte do myčky, stanete se oficiálním špindírou kanceláře. A to není titul, který by vám zajistil oblíbenost.

Vlas sem, vlas tam

Mezi špindíry rozhodně nepatříte, protože o sebe pečujete – češete se, líčíte, voníte… To vše pěkně u stolu. Takže vaši kolegové bojují nejen s vaším parfémem (ať se jim líbí nebo ne). ale také se čas od času zamotají do vašich vlasů, které poletují všude okolo. Raději se krášlete na toaletě.

Bez chvíle ticha

Je jasné, že když s někým trávíte v práci dlouhé hodiny, je jasné, že nemůžete být naprostými cizinci. A tak si s kolegy sdělíte, co jste dělali o víkendu, jak vás zlobí děti nebo naštval partner/partnerka. Ovšem pokud neděláte nic jiného než jen povídáte a povídáte, i vaši kolegové-přátelé vás za chvíli budou mít po krk. A když k tomu přidáte ještě svou telefonní mánii, kdy během pracovní doby zavoláte 16 svým příbuzným a 27 kamarádkám, nebudou vás mít rádi ani trochu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat