Znamení, že tenhle pohovor nejspíš nikam nepovede

02.05.2018 | Finance

Každý z nás nejspíš několikrát za život projde v rámci hledání práce nějakým tím pracovním pohovorem. Většinou jsme nervózní a ve stresu, a i když jsme připraveni sebelépe, může se stát, že to během setkání s personalistou či potenciálními budoucími nadřízenými trochu skřípe. Jak vám také mohou dát najevo, že nejste pro jejich firmu těmi pravými?

Do hlavy personalisty samozřejmě nevidíte, nicméně pokud budete během pohovoru svědky některé z následujících situací, je možné, že vaše vysněná práce nebude tak úplně pro vás…

Těšilo nás, na shledanou

Pohovory samozřejmě netrvají hodiny, nicméně většinou nekončí po pěti minutách. Zvlášť když vám pracovník HR na jeho začátku slíbil, že vás například provede firmou nebo vás seznámí s potenciálními budoucími kolegy, ovšem nic takového nakonec neproběhne a pohovor skončí tak nějak narychlo a bez větších podrobností. To zkrátka není dobré znamení.

Co vlastně budete dělat? Hm…

Člověk by měl přijít na pohovor maximálně připraven, měl by si tedy zjistit o dané společnosti, kde se o místo uchází, co nejvíc informací. Ovšem další byste se měli dozvědět právě při pohovoru, a to včetně detailů o pozici, na kterou se hlásíte. Pokud ale personalista na vaše otázky odpovídá neurčitě nebo se o nějakých podrobnostech vůbec nezmiňuje, může to být známka toho, že s vámi na danou práci nepočítá…

Rozhovor, nebo výslech?

Pohovor by měl v ideálním případě vypadat spíš jako konverzace. Jistě, obě strany mají dotazy a snaží se o sobě zjistit co nejvíc možných informací, ale to neznamená, že se celý rozhovor promění v policejní výslech. Jestliže přesně s takovým dojmem z pohovoru odcházíte, může to být důvod k obavám.

Kde, kdy a za kolik

Ačkoli je nepsaným pravidlem, že o finančních podrobnostech se hned při prvním seznámení příliš nemluví, neznamená to, že by otázka financí byla zakázána. Personalista se vás například zeptá na vaši představu o platu, o způsobu odměňování, o benefitech apod. Nejspíš nebudete hned probírat podrobnosti, ale alespoň byste se měli této oblasti dotknout. To samé se týká pracovní doby a dalších náležitostí. Pokud ale tato témata personalista zcela ignoruje, nemusí to věštit nic dobrého.

Bez chemie…

Samozřejmě že jen málokdo si pohovor užívá a odchází z něj bez jakýchkoli pochybností, že vše zvládl a vše se povedlo. Ovšem pokud se během pohovoru cítíte ve firmě opravdu nepohodlně, nemáte dobrý pocit ani z personalisty, ani z prostředí nebo svých potenciálních kolegů a nadřízených, jež jste v rámci pohovoru potkali, nejspíš nebudete pro firmu to pravé. A cítíte to vy i druhá strana. Zkrátka onu „chemii“ se nevyplatí podceňovat ani v pracovních vztazích!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat