Nejdražší obraz, víno nebo hamburger. Neuvěříte, kolik jsou lidé schopní zaplatit

17.08.2018 | Finance

Dnes už se jen málokdo pozastaví nad fotkami boháčů obklopených luxusem. Že existují auta nebo šperky za miliony, na to už jsme si zvykli. Věděli jste ale, kolik například stojí nejdražší čokoláda, šampus nebo „obyčejný“ hamburger?

Nejdražší sýr

Balkánský sýr Pule je zvláštní tím, že je vyroben z velmi vzácného, oslího mléka. Oslí mléko je dokonce ručně dojené, takže kromě samotných surovin je potřeba zaplatit i lidskou sílu. Půl kila tohoto tvarohového sýra stojí neuvěřitelných 37 000 korun.

Nejdražší šampus

Šampaňské s názvem Chuť diamantů, můžete ochutnat pouze v luxusních restauracích či u soukromých sběratelů. V regálech obchodů ho nenajdete. Tento 40 měsíců zrající nápoj obsahuje krystaly od Swarovski a lahvinku si můžete pořídit již za skromných 46 milionů korun.  

Nejdražší hamburger

Husí jatýrka, lanýže, švýcarský sýr, japonské hovězí nebo omáčka z drahého šampaňského. To je seznam ingrediencí, které budete potřebovat pro výrobu nejdražšího hamburgeru. V přepočtu vás takový „hambáč“ vyjde na neskutečných 5000 korun.

Nejdražší budova

Pokud jde o budovy, Tádž Mahal v indickém státě Uttarpradéš rozhodně drží prvenství mezi nejdražšími budovami světa. Je celá postavená z mramoru a na její stavbě se podílelo 20 000 lidí celých 22 let. Tehdy byl postaven za zhruba deset milionů korun. Dnešní cena je odhadována na neskutečných 24 bilionů.

Nejdražší čokoláda

Noka Vintages Collection je americká firma z Texasu, která vyrábí luxusní čokoládové bonboniéry. Výjimkou nejsou ani čokoládové tyčinky posypané pravým zlatem. Kilo takových obyčejných srdíček – bez zlata – vás vyjde na příjemných 80 000 korun.

Nejdražší bydlení

Antilia je rezidenční mrakodrap, který má 27 pater, 38 000 metrů čtverečních a stojí v centru Bombaje. Najdete v něm šest pater parkovišť, tři přistávací plochy na vrtulník, terasy se zahradami, kino, a také 600 zaměstnanců. Ceny tamních bytů se pohybují od 12 do 18 miliard korun.

Nejdražší letadlo

Airbus A380 patřící princi Al-Waleed bin Talala je tím nejluxusnějším letadlem, kterým můžete letět. Vlastně nemůžete, ale kdybyste mohli, určitě by vás překvapilo to neuvěřitelné množství luxusu v přepočtu za 3,7 miliardy korun.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat