Nejvíce stresující povolání podle vědců. Máte některé z nich i vy?

23.08.2018 | Finance

Máte pocit, že vám práce dává pořádně zabrat? Pokud jste urolog, asistent anesteziologa nebo telefonní operátor, odborníci s vámi jenom souhlasí. Ovšem hodně těžké to prý má i gynekolog či tanečník!

Každé povolání s sebou nese určitou míru stresu, souhlasíte? Ať už je jeho příčinou věčně protivný šéf, střídání směn, fyzická náročnost, leniví kolegové nebo nepříjemné dojíždění, holt „všude je něco“. Které pozice jsou však považovány za psychicky vůbec nejnáročnější? To se rozhodl zjistit americký výzkum financovaný tamním ministerstvem práce. Z jeho poznatků vyplývá, že o nervy jde především těmto zaměstnancům!

Urolog, ten tvrdý chleba má

Ano, čtete správně. V hitparádě nejtěžších funkcí, tedy alespoň pokud jde o množství stresu, prý kraluje urolog. Ten se denně zabývá chorobami vylučovací soustavy a mužskými pohlavními orgány. Nečekané, že? Ve zdravotnictví však ještě zůstaneme.

Asistent anesteziologa? Chudák v plášti

Na druhém místě se umístil pomocník odborníka, který kontroluje a udržuje životní funkce pacienta během operace. Velká odpovědnost a mnohdy několikahodinové zákroky jsou na psychiku bezpochyby velkou zátěží, takže tady se není co divit.

Zdravotní sestra nebo bratr jako oběti

Ani povolání zdravotní sestry není žádný med. Člověk denně ošetřuje desítky lidí a s některými je vážně těžké pořízení. Co si budeme vykládat, i neustálé čichání dezinfekce, noční „šichty“ a houkání sanitky je vcelku „na palici“.

I telefonní operátor to má těžké

Pracujete jako operátor? Klobouk dolů, protože vykonáváte jedno z nejnáročnějších zaměstnání. Co vás deprimuje nejvíc? Je to snad telefon, který ne a ne přestat zvonit, nabroušení zákazníci nebo fakt, že se nemůžete hnout ze židle?

Tanečník. Jako vážně

Nutno podotknout, že v tomto případě zmíněný výzkum bohužel neupřesnil, zda se jedná o profesionálního tanečníka v divadle či nočním baru, choreografa nebo instruktora. Každopádně jedno je jisté – je to dřina.

Ostatní pozice z TOP desítky

Kdo další je na seznamu psychicky „ohrožených druhů“? Pokud hádáte, že třeba takový gynekolog, máte pravdu, protože je na šesté pozici. Na paty mu ovšem šlape policejní a ambulantní dispečer, následovaný obvodním lékařem a řidičem. Poslední příčka náleží dopravnímu policistovi. A které povolání vykonáváte vy?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat