Nemůžete sehnat práci? Nechte se tetovat

31.08.2018 | Finance

Ještě před dvaceti roky znamenalo viditelné tetování obrovský hendikep v mnoha pracovních oborech. Lidé s nezakrytými obrázky na kůži byli automaticky vyřazováni při žádosti o práci v advokacii, bankovnictví či jinde. Ale časy se výrazně změnily, a protože dnes má inkoust ve škáře až čtyřicet procent mladých, stal se z tetování střední proud a může naopak pomoci při žádosti o práci. Američtí sociologové zjistili, že tetovaní lidé uspějí na pohovorech častěji.

Tetování se nevyhýbají ani slavní a mocní. Celebrity i politici přiznávají své výtvarné zdobení kůže a v povoláních, kde je vzhled důležitý, může být výhodou. Podle amerických sociologů totiž lidé s obrázky v kůži vypadají moderněji a populárněji.

„Náš dvouletý výzkum také dokazuje, že platy a roční příjem tetovaných zaměstnanců je statisticky vyšší než u osob nepotetovaných,“ tvrdí autoři z University of Miami.

Samozřejmě výsledky jejich studie jsou platné především pro americký pracovní trh a odrážejí silné kulturní vlivy, které není možné univerzálně přenášet globálně. Ale v zemích tzv. Západu bude trend zřejmě podobný.

„Dlouhodobé stigma související s tetováním a zvláště tím viditelným může být výhodou, zvláště u mladší generace, která vnímá umění v kůži jako přirozenou a běžnou formu vyjádření osobního stylu,“ míní profesor Michael French z University of Miami.

Ale on sám navzdory závěrům svého výzkumu varuje před neuváženým a nadměrným tetováním. Přílišné, nevkusné a politicky nekorektní obrázky totiž stěží přispějí k zisku lukrativní pozice.

Obrázek na celý život

Také uvažujete o tom, že byste si nechali kůži ozdobit nějakým motivem v tetovacím studiu? Pak není od věci některé věci zvážit. Začněme tím, co je sice zjevné, ale neopomenutelné. A sice skutečností, že tetování budete mít už navždycky. Jistě, existují způsoby, jak ho odstranit, ale upřímně – ty jsou pěkně drahé, většinou i zdlouhavé a poměrně bolestivé.

Nejste si tak docela jistí, zda se s trvalým tetováním na svém těle vyrovnáte? Pak nejprve zkuste nějaké dočasné (např. henou). Vyberte si motiv, po kterém toužíte i v permanentní formě, a nechejte si jej „vykreslit“ na místo na těle, které si chcete nechat potetovat. Je vždycky lepší zjistit, že se vám vlastně nelíbí něco, co časem zmizí, než se nechat potetovat a litovat toho do konce života.

S onou permanentností tetování pak souvisí ještě jedna věc – totiž výběr motivu. Pamatujte, že ho budete nosit i za 40 let. Spousta lidí se při přemýšlení, co si vlastně nechají vytetovat, řídí momentálním impulzem. Nic proti tomu, nicméně se může stát, že ve čtyřiceti (nebo šedesáti) se budou na obrázek na své ruce (noze, krku, zádech…) dívat přece jen trochu jinak.

Mimochodem, jednou z nejrizikovějších věcí, jež si můžete nechat vytetovat, jsou jména partnerů/partnerek. Víte, kolikrát už tatéři „opravovali“ a odborníci odstraňovali zamilované nápisy se jmény lásek, protože vztah nevyšel?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat