Práce z domova není pro každého. Co je třeba vědět, než se pro ni rozhodnete

05.10.2018 | Finance

Možnost pracovat z domova je dnes stále vyhledávanějším a vyžadovanějším benefitem. Není divu. Představa, že se nemusíte převlékat z pyžama a v posteli až do oběda jednoduše ťukáte do počítače, nebo si jako maminka malých dětí stihnete obstarat domácnost a ratolesti samotné, je velmi lákavá.

Jenomže není všechno zlato, co se třpytí, a práce z domova nemusí mít tolik výhod, jak by si mnozí mysleli.

Sebekázeň

Flexibilita při práci z domova je sice výhodou tohoto typu zaměstnání, ale na druhou stranu vyžaduje plnění povinností v pohodlí svého obydlí i notnou dávku sebekázně. Lidé totiž často mívají problém se k práci samotné vůbec dostat, protože je od ní stále něco odvádí a vyrušuje. Děti pobíhající okolo, nutnost utřít prach, uvařit oběd nebo vyrazit s dětmi na procházku, když je přece venku tak hezky. Zásadním problémem tedy bývá nejčastěji možnost volnosti.

Zaměstnanci, kteří do práce docházejí, mívají často mnohem efektivnější výsledky, za poměrně kratší pracovní dobu. Nedovolí si od práce neustále odbíhat k televizi, sociálním sítím, telefonu nebo řešit své soukromé záležitosti.

Technika

S počítači dnes pracuje každý druhý, ale mnoho z těch, kteří u něj sedí denně, si neporadí s případnými problémy, které je s počítačem nebo programy určenými k vykonávání zaměstnání nutné čas od času řešit. Homeworking tedy vyžaduje tedy vyšší požadavky na technické dovednosti zaměstnanců.

Narušitelé

Pokud jsme téměř nepřetržitě na jednom místě, nabýváme dojmu, že nemusíme nikam spěchat. Pracovní náplň, která byla původně vcelku dobře naplánovaná a rozvržená, se často odsouvá na pozdější dobu, jenže to už bývá v domácnosti již více „narušitelů“. Děti, které se vrátí ze školy, manžel z práce, pes, který kňučí, protože chce ven atp. Často se pak pracovníci zaobírají svojí činností v noci a dohánějí práci na poslední chvíli.

Osamělost

Zdá se to být jako báječný nápad, že nemusíte nikam dojíždět a svoji práci vykonáte jednoduše z pohodlí svého domova. Jenže po čase i méně společenským osobám začne být trochu smutno. Nemáte možnost dát si kávu s kolegyní, popovídat si u oběda, co je u koho nového nebo se jen po cestě z práce zastavit v obchoďáku a prohlédnout si pěkné zboží. Prací z domova se vlastně dobrovolně izolujete od života tam venku.

Rozhodnutí je na vás

Je samozřejmé, že práce z domova má obrovské množství výhod, ale je také nutné zvážit veškerá uvedená proti. Pokud máte problém se sebekázní a jste společenští, nebude to nejspíš ta pravá volba.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat