Pracovní výkon ovlivňuje i vaše kancelář. Jak ji zařídit pro ještě lepší výsledky

09.11.2018 | Finance

Stále více z nás tráví v práci podstatnou část života. Doby, kdy člověk docházel do kanceláře na osm hodin denně, jsou nenávratně pryč a není výjimečné, když ze zaměstnání odcházíme po deseti či dvanácti hodinách zmožení únavou. Jenže jinak to v mnoha případech ani nejde. Co ale můžete (tedy pokud vám to šéf dovolí), je zpříjemnit si pracovní prostředí tak, abyste se v něm cítili opravdu dobře.

Spočítali jste si někdy, kolik času trávíte v kanceláři? Mohou to být jen minuty denně, ale většinou začínáme na několika hodinách, které se snadno přehoupnou v půlden a někdy se stane, že se v kanceláři zasekneme i přes část víkendu. Pokud je pro vás kancelář druhým domovem, snažte se o to, abyste se v ní cítili opravdu dobře. Jakým způsobem na vás okolní prostředí působí, se přímo odráží na pracovním nasazení a elánu.

Jde o váš komfort

Momentálně většina motivačních mouder spočívá ve vystoupení z vlastní zóny komfortu a pohodlí. Pokud totiž tuto zónu opustíte, otevíráte se novým možnostem a zkušenostem. Mnoho z nás se ale potřebuje soustředit na přítomnost a dostat ze sebe to nejlepší v tom, co umí a co dobře zná.

Komfortní zóna nás chrání a zajišťuje klid na práci. V momentě, kdy za sebou zabouchnete dveře od kanceláře nebo usednete za vlastní stůl měla by na vás dýchnout příjemná atmosféra, i přes hromadu práce, která na vás čeká.

Chce to systém

Jednotný design, sladění barev a kvalitní materiály jsou základem pro vytvoření vhodného pracovního prostředí. Pokud do vaší kanceláře často chodí i vaši klienti nebo obchodní partneři, bude mít uspořádaný interiér vliv i na vnímání firmy. Zkombinujte design s praktičností. Malý prostor zvětšíte světlým nábytkem. Tmavé odstíny budou dobře působit v rozlehlých kancelářích.

Pracovní stůl byl měl být dominantou prostoru. Nejvhodnější je rozměry stolu přizpůsobit specifické činnosti. Někomu bude vyhovovat menší stůl s méně věcmi, které se na něj mohou naskládat. Pro někoho je ideální velká pracovní plocha, kterou může libovolně využívat.

Všechny věci, se kterými nemusíte pracovat na denní bázi, můžete uložit do praktických šanonů a kontejnerů. Pro inspiraci mějte po ruce knihovnu. Nejenže krásně vypadá, ale uložíte do ní mnoho podkladů.

Originální detail

Otiskněte do prostoru vaši osobnost, k pracovnímu místu pak budete mít bližší vztah. Schováváte doma například kus nevyužitého masivu, starou komodu nebo máte představu, jaká dřevina by se vám v interiéru líbila?

Domluvte si schůzku s odborníky, kteří vaše představy zhmotní. Výjimečný kousek, který nenajdete nikde v obchodě, dá vaší kanceláři punc originality. Nebojte se popsat i ty nejšílenější věci, které byste v nové kanceláři uvítali, budete překvapení, co vše lze dnes společnými silami vytvořit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat