Komentáře k článku

jakanas 20.12.2018

teda taky mám skoro vše nové. Čím má člověk více peněz tím dříve ho ani nenapadne se dívat po bazarech. A popravdě nemůžu souhlasit ani s jedním bodem. Pokud chci auto tak si můžu Bud vzít bazar, ale s tím že nevím jak s ním kdo jezdil a v jakém je opravdu stavu, nebo připlatit a vzít nové se zárukou. Pro děti? Dnes oblečky stojí pár kč a je všude obrovský výběr. A brát použitý kočárek? No 99% maminek nečte návody a nedělají ani tu nejzákladnější údržbu, takže po dvou letech jsou to obvykle vraky. Dokonce nabízíme že v záruce jim uděláme servis zdarma a za posledních šest let přijely dvě ( vyrábíme kočárky). Stejně tak prochcané plesnivé matrace s kokosovou vrstvou... to je fakt bomba. Jediné co mě napadá je stará buková postýlka, ty jsou nesmrtelné.

Bimbo jakanas 20.12.2018

Peněz nemám málo, ale mrzí mě je vyhazovat za předražené nové nepoužité věci. Myslím si, že mám high tech vybavenou domácnost a jak tak nad tím přemýšlím, jediné 2 spotřebiče za běžnou cenu byla pračka a sušička. Raději peníze utratím s rodinou na výletech po ČR, dovolené vč. zahraničí, v zimě lyže, v létě moře, divadlo, sport....

aster Bimbo 20.12.2018

Naprostý souhlas *5*

Bob aster 21.12.2018

High tech vybavenou domácnost z bazaru-to je blb*4*

aster Bob 21.12.2018

Existují totiž blbové, kteří si domácnost vybavují novými spotřebiči každý rok...prostě úchylka. A tak se dá ledacos sehnat levněji a jen třeba rok staré - samozřejmě záleží na tom, jak s tím předchozí majitel zacházel. Mám známé, kteří si takto vybavili kuchyň za poloviční cenu - a pokud vím, peníze jim určitě nechybí :-p

pikolina 20.12.2018

použitý brak mě nezajímá, ojeté auto nechám sockám.

aster pikolina 20.12.2018

Rok starý mercedes je už taky použitý brak - takže podle tebe pro socky - no proč ne *4* a nejsi už náhodou "ojetina" i ty? Makovici máš vysypanou 100%

Petr aster 21.12.2018

Dobrý den, pane Aster, můžete uklouznou v zimě a budete mezi " sockami " také.

aster Petr 21.12.2018

Přečetl jste si dobře příspěvek, na který jsem reagovala? Já mám pocit, že ne...tvor, který se tu takto pohrdavě vyjádřil o lidech, kteří si kupují starší věci, opravdu nepotřebuje, abyste se ho zastával, nemyslíte?

20.12.2018

Co to je za kravinu s tím novým autem? Vemte si, kolik ušetříte na opravách nového auta... A pojistka je taky blbost... Čím novější, tím levnější a určitě bude nižší za nový litrový tříhrnek než za starý dvoulitr...

dr 20.12.2018

Za starý dvoulitr platím trojku ročně a opravy stojí stejné peníze jako garančka na novém autě. Ušetrěné prachy raději projedu v benzinu než vyhodím z okna v podobě ztráty hodnoty auta. A opravy nových aut plných elektroniky není zrovna levná sranda. Ale každý dle svého uvážení. Koupě nového vozu je ekonomická kravina.

Richard dr 20.12.2018

Kdo jen trochu rozumí autum,tak ví jak jsou na tom nové vozy s kvalitou a nevyjadřuje se tomuto článku.Ne vždy platí že nové je lepší.Zvlášť v dnešní konzumní době.

Richard dr 20.12.2018

Konečně rozumný názor.Palec nahoru.

d@rkWolf dr 20.12.2018

Přesně tak, čím novější, tím víc kurvítek, které pak vymění pouze výrobce a jejich certifikované servisy a za solidní nálož...nemluvě o litrových chcípácích nadopovaných turbem, který se po 100k vyskočej z motorového prostoru a odejdou do věčných lovišť.

Bimbo 20.12.2018

Užívejte si nového auta a domněnky, že koupí nového šetříte na spotřebě, servisu a pojištění.... :-))))

Betelgeuse dr 21.12.2018

Co pořád máte s tím poklesem ceny nového auta. Je mi jedno o kolik klesne jeho hodnota po roce když ho chci mít co nejdéle. Koupím nové poctivě servisuju a za 23 let co mám řidičák mám druhé auto pomalu se poohlížím po třetím. Kolik bazarových aut jste si za tu dobu koupily?

Leon007 dr 21.12.2018

Před 4 lety jsem si koupil své první úplně nové auto. A už nechci nikdy jinak. Ten pocit a vůně nové kůže je k nezaplacení. Najel jsem 140.000 a opravy za ty 4 roky 0,- Kč. Olej, destičky a kotouče nejde počítat za opravy to je spotřební materiál ať máte nové či ojeté. Jen pro doplnění nejedná se o žádnou prémii, ale KIA Sportage 2014 v plné palbě. A ztráta 300.000 hodnoty za to prostě stála. Auto bude dál sloužit v rodině, kdy nahradí manželce její Suzuki SX4, která má už přes 300.000km a za tu dobu jsem řešil 2 opravy. Komprese klimatizace a těsnění pod hlavou. Je to také o výběru značky. Těžko takovou porci zvládne nějaké Sandero. Teď aktuálně jsem pořídil Ford F150 s plnotučnou atmosférou 5.0 V8. A jsem plně přesvědčen, že tohle auto bez potíží dá půl miliónu a víc km. A ano, za 5 let na něm "prodělám" tolik, že bych za to manželce mohl koupit novou Sportage. Ale za ten pocit a radost si užívání zcela něčeho nového to stojí. Druhým aspektem je bezpečnost. Jsem zastáncem toho, že auto má být nové. I ta nová Dacia Duster na tom bude lépe než 20 let stará Fabia. Pokud chce stát omladit vozový park, měl by stará vozidla vykoupit, a nabídnout lidem bezúročné financování. A za druhé zakázat dovoz vozidel starších 5 let. A někdo si ta nová auta kupovat musí, a musí se o ně starat v autorizovaných servisech, aby pak bylo co nejvíce kvalitních a ověřených vozidel v bazarech, a už konečně z bazarů zmizela auta stará 20 a více let. Takové vozy z masové výroby nemají žádnou historickou hodnotu a patří na vrakoviště k recyklaci do oceláren a nikoliv, že se ještě rozeberou a prodají na náhradní díly.

Jookee Bimbo 21.12.2018

Při koupi nového auta existuje něco jako sleva. Proto jsem si koupil nové auto za cenu 2 let starého v bazarech. Další auto (Nissan Juke) kleslo za 5 let přesně o 80 tisíc. Pro srovnání - švagr si koupil ve stejné době 9 let starou mazdu a nyní na ni teoreticky tratí 100 tisíc (měnil motor za 35 tisíc). Kdo tedy utrpěl větší ztrátu? Mám spočteno, že nové auto do 400 tisíc se nevyplatí kupovat ojeté - protože reálně ojeté přeplatíte (za tu dobu si totiž musíte koupit alespoň 2). A naopak se nevyplatí kupovat nové auto nad 500 tisíc. Sám jsem dosud koupil 3 nové auta a jedno rok ojeté z operáku (střední třída), kde po roce sleva z 810 tisíc akční ceny po maximálních slevách (ceníková cena přes milion) na 450 tisíc byla neodolatelná. Jen dodám, že mé první auto (Ford Puma za 114 tisíc) bylo ojeté a za 3 roky jsem na něm tratil 100 tisíc (včetně oprav). To se mi ještě u žádného nového auta nestalo. Nové auto nemusí být dražší - rozdíl je jen vstupní investice cca 200 tisíc u běžných aut kolem zmíněných 400 tis., která se však s posledním autem vašeho života vlastně vrátí. Takže dlouhodobě 0 rozdíl a pocit nového, nebouraného auta v záruce je bonus. Vše výše zmíněné platí pro můj roční nájezd mezi 15 a 20 tisíci km.

Špaček Richard 24.12.2018

Souhlasím.Škoda rapid.pořád hlásí že chce do servisu.

jiri 20.12.2018

Nábytek si nekupuji ale vyrábím si ho. :-)

Vladimír 20.12.2018

A proto stoupá počet prodeje nových aut. Automobilky jedou na 3 směny. Lidé budou kupovat nové věci protože neví co s penězi.

pidalin 21.12.2018

U těch spotřebičů to už dneska neni dobrej nápad, ve všem jsou kur*ítka a jste rádi když nová pračka bude prát bez závady aspoň pár let. Při dnešních cenách a výběru je blbost kupovat použitý spotřebiče když máte za 5 litrů novou pračku. Leda že by vám někdo něco nechal třeba za litr.

pidalin pidalin 21.12.2018

Samozřejmě jsem tim chtěl říct že když od někoho koupíte něco co je 5 - 10 let starý tak už je to moderní výrobek plnej ku*vítek a proto to neni dobrej nápad. Ale zase jsou výrobky u kterejch se nemá moc co rozbít a to že to pár let šlapalo znamená že už to pojede věčně, tam patřej například elektrický vařiče, většinou když s tim něco je, tak se to podělá pár dní od koupení a když ne, tak to vydrží věčně. Takže jak u čeho, ale kupovat použitou pračku fakt neni moc chytrý.

také jsem novinový redaktor 21.12.2018

Fajn, obcházet skládky a smetiště není tak úplně marné, případně spolehát se na to, že někdo z nějakého vyššího pohnutí mysli nosí do bazarů věci (elektroniku, auta, ...) kvalitní a dobře sloužící a ne jen krámy, co jsou jen ke vzteku a s nimiž se spálil a jsou více ke vzteku než k užitku, se také někdy dá.. S těmi domácími zvířaty z útulku to ovšem není jednoduché. Ne každý útulek je ochoten u každého potenciálního zatoulaného nebo "odhozeného pejska" na požádání jej podříznout a proti světlu zkoumat jak jeho krev je nebo není čistá. Stejný problém jako s babami. Najít nějakou dobře zajetou, ale přitom ještě zánovní a provozuschopnou čistokrevnou kur..vu je pořádná fuška. Přitom tam se dá na nákladových odpisech ušetřit asi ze všech vyjmenovaných případů nejvíce.

nea 21.12.2018

Kdyby byli prodejci těch použitých věcí všichni slušní a poctiví tak proč ne. Ale kupovat třeba auto ojetinu je pro neznalého obrovské riziko.

Petr 21.12.2018

Dobrý den, koupil jsem levnou laserovou tiskárnu, která mi pěkně funguje pěknou bazarovou plazmovou televizi šíře 100 od solidního prodejce, pěkný běžecký pás od lidí, kterým se nevešel do pokoje a je téměř nový, skenovačku trošku horší, ale funkční, PC stolní mi funguje již 2 roky na Windousu 7 a jsem spokojen, čistou lednici LIEBERKU mám také bazarovou a výborně mrazí, téměř ušetřeno 20.000,- Kč

Petr 21.12.2018

Pračku automatku tu jsem koupil také od paní z internetu a pere mi výborně 5 let do dnes . *5*

jiri 21.12.2018

Nové auto bych si nikdy nekoupil, jsou to jen naleštěné popelnice. S mým 16 let starým autem budu jezdit tak dlouho dokud ho nezákážou. :-) Mám několik známých co si koupily nové auta, a ta auta jsou víc v servisu než na silnici.

Pavlík 22.12.2018

Já jsem si pořídil z druhé ruky manželku. Byla již použitá, ale dobře zajetá. Občas má nějakou tu poruch, ale při šetrném řízení mi vydrží ještě dlouho. Bohužel jsem pozdě zjistil, že zákonem stanovená záruka 2 roky se vztahuje pouze na pořízení nové věci.

realista 22.12.2018

Zbytečná diskuse, která se zaměřila na auto. Každý známe rizika nového i ojetého, které prostě neovlivníme. Líbil se mi ten pán s manželkou :-D

jeník 22.12.2018

zrovna auto sháním. nové malé 220 tisíc , 6 let staré jeté 200. to se opravdu vyplatí

Antonín jeník 23.12.2018

Ano to se opravdu vyplatí vzít to menší a nové než starý vrak!

koktavý 22.12.2018

Jak si mám koupit nové auto, když nemám půl mega v hotovosti a mám odpor ke splátkám a lízingům?

Martin 22.12.2018

Divna doba. Co si tedy mame dle doporuceni koupit nove. Uz me napadaji jenom rohliky. Ale kdyz budeme kopirovat zivot nasich radoby slavnych, tam si recyklujou a vymenujou mezi sebou i manzelky a svoje partnerky. Takze opravdu proc si v roce 2018 nevzit od znamich treba mixer ktery maji ve skrini uz od roku 2008. A proc neobleknou novorozence na ktereho se rodice tesi do nejakeho pouziteho hadru. Takze se ptam kdy autor clanku prijde s tim ze ani toaletni papir nemusime kupovat novy a az si soused vytre prdel tak ho pouzit jeste z druhe strany...

konatovka 22.12.2018

Neměla jsem před léty problém kupovat si oblečení od kamarádky, která si ho kupovala v Německu. Záleží na tom, co si chceme z druhé ruky koupit.:-O

koktavý 23.12.2018

právě že makám od rána do večera. Radši vrážím peníze do fototechniky a do cestování. nemám motivaci mít nové auto když mě staré stačí.

Petr 23.12.2018

Nekupujte použitou ženu z druhé ruky,může mít přetočený tachometr a skryté vady.;-)

Totem Tomtom 23.12.2018

V bazaru jsem asi před dvěma měsíci koupil své ženě cedník a až doma jsem při vybalování zjistil, že nemá dírky...>:( Blbost za 40 Kč. Manželka mě s ním přetáhla a od té doby ten necedník používá jako pánvičku na hemenex. Je dobré vzít si chytrou ženu <3

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat