Pořízeno z druhé ruky. Věci, které se nevyplatí kupovat nové

20.12.2018 | Finance

Zatímco u některých věcí je jasné, že zdědit je po příbuzných či známých nebo je koupit v bazaru se opravdu nevyplatí, případně by se mohlo jednat o zdravotní či bezpečnostní hazard, existují věci, jež s klidným srdcem můžete z druhé ruky pořídit. O které se jedná?

Dětská výbavička

Děti rostou rychlostí blesku a kupovat jim stále nové a nové oblečení postrádá smysl. Stejně tak můžete výrazně ušetřit v případě koupě kočárku z druhé ruky. Autosedačku a botičky však pořizujte zásadně nové. Tam se šetřit rozhodně nevyplácí.

Auto

Kupovat si nové auto se dnes příliš nevyplatí. Zejména proto, že ve chvíli, kdy opustí bránu autosalonu, jeho hodnota výrazně klesne. Nákupem ojetého auta můžete ušetřit nemalou částku. Navíc ušetříte i na pojistce.

Nábytek

Pořizovat nový nábytek pokaždé, když se vám začne líbit jiný styl, je hloupost. Internet je dnes navíc plný kvalitních kousků, které lze drobnou úpravou s trochou šikovnosti dotáhnout do dokonalosti. Nekupujte nový, mnohdy nekvalitní nábytek a raději vdechněte nový život staršímu kousku.

Knihy

Knihu přečtete jednou nebo dvakrát a nakonec navždy skončí v poličce. Pokud jste vášnivým čtenářem, pořizujte si knihy z druhé ruky. Udělají stejnou službu za zlomek ceny. O učebnicích to platí dvojnásob. Navíc šetříte lesy.

Jízdní kolo

Zejména v případě dětí se nevyplatí pořizovat jízdní kolo nové, jelikož z něj, podobně, jako z oblečení, brzy vyrostou. Zajděte do bazaru nebo jej kupte přes inzerát a v servisu jej nechte seřídit a zkontrolovat. Nevyplatí se to ale pouze v případě dětí. Mnoho lidí se pro něco nadchnou a pak je to přestane bavit. Sehnat tak můžete kvalitní kolo za hubičku.

Zvířata

Říkáte si, jak se asi dá sehnat zvíře v bazaru? Rozhlédněte se. Útulky jsou přeplněny opuštěnými zvířaty, která hledají domov. Není třeba investovat obrovské sumy za „papírové“ mazlíčky. Raději zachraňte život některému z těch opuštěných. A pokud na tom trváte, jistě najdete i čistokrevné sirotky.

Domácí spotřebiče

Než si poběžíte do obchodu s elektronikou pro nový mixér nebo kávovar, zeptejte se svých známých, jestli se nechtějí něčeho podobného zbavit. Mnohdy doma skladují spotřebiče, které jim je líto vyhodit, ale s největší pravděpodobností je už nikdy nepoužijí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat