Papír nemá hranice. Psaním a kreslením si člověk lépe srovná myšlenky

17.12.2018 | Finance

Adéla a Hana Humlovy jsou maminka s dcerou, které se rozhodly společně podnikat. Jsou to právě ony, kdo stojí za unikátními diáři Life Designer. Jak se jim společně pracuje, kde hledají motivaci překonávat těžkosti a čím jsou v době, kdy má každý elektronický kalendář v mobilu, papírové diáře Life Designer jedinečné?

Stojíte za projektem diářů Life Designer. Jak takový nápad – v době elektronických diářů – vlastně vznikl?


Papírové diáře umožňují kreativitu, kterou ty elektronické neposkytují. Life Designer navíc podporuje uživatele, aby si uvědomovali své priority a nezapomínali na to, co je pro ně v životě důležité.

Adéla: Já jsem hodně systematický člověk. S informačními systémy jsem vždycky pracovala aktivně, nebo jsem spolupracovala na jejich vývoji. Ale pokud nemusím být propojená s dalšími kolegy, volím papír. Papír nemá škatulky – hranice, podporuje kreativitu a schopnost syntézy informací.
Hanka: Myslím si, že papírové diáře používají především milovníci papíru, kreativní lidé a zároveň ti, kteří si s elektronikou tolik nerozumí. Já osobně patřím asi do té první skupiny. Elektronické diáře jsem využívala nadšeně také, ale aplikace určené pro osobní rozvoj mi k srdci nepřirostly. Třeba do mobilních aplikací se člověk snaží psát ve zkratkách a všechno chce mít na tři kliknutí. Práce s vašimi pocity a motivací je ale mnohem hlubší, potřebuje více prostoru a vizualizaci. Psaním a kreslením si člověk své myšlenky lépe uvědomí a srovná.

Jaké výhody má tedy podle vás papírový diář ve srovnání s tím, který nosíme třeba v mobilu?
Adéla: Já jsem kdysi elektronický diář používala. To bylo ještě v době, kdy nebyly chytré telefony. Pak jsem ho jednou omylem smazala a už jsem se k němu nevrátila. Malý display a tlačítka mi prostě nevyhovovaly. Potřebuju psát, kreslit, vidět poznámky v souvislostech. Já si například informace čtené na obrazovce dost špatně zapamatovávám. Navíc mi například zapisování poznámek do notebooku na schůzce připadá neosobní.

Čím je váš diář unikátní a proč jste se rozhodly doplnit jej Průvodcem na cestě za svou vizí?


Disková vazba diáře Life Designer umožňuje snadno vyndávat a vkládat listy. Člověk si tak může dobře své poznámky řadit a třídit.

Hanka: Life Designer je unikátní kombinací svých vlastností. Jednou z nich je, že podporuje lidi v tom, aby si uvědomovali své priority a nezapomínali na to, co je pro ně v životě důležité. Další důležitou vlastností je disková vazba, která umožňuje listy snadno vyndávat a vkládat. Člověk si tak může dobře své poznámky řadit a třídit. No a třetí vlastností je, že Life Designer je spíš organizér než diář. Obsahuje celou řadu listů na poznámky typu - plánování krátkodobých úkolů i dlouhodobých cílů, tipy na knihy či filmy, přehled o výdajích a úsporách, poznámky týkající se životního stylu, nebo prostě volné listy na poznámky.
Adéla: Průvodce na cestě za svou vizí je takový osobní deník plný otázek, které si člověk rovná v hlavě. I když je to knížečka malá, není určená k tomu, aby ji člověk prošel rychle. Má 12 kapitol. Ideální je zabývat se každou kapitolkou daný měsíc.
V diáři a průvodci jsme propojily to, co nás obě zajímá. Diář se nám líbí jako praktický nástroj a průvodce zase pomáhá spíše v tom, když si člověk rovná priority a snaží se seberealizovat ke své spokojenosti. Pracuji jako koučka, takže lidi provázím na cestě za jejich vizí. Napsat průvodce pro mě bylo zajímavé i v tom, že jsem dala dohromady otázky, na kterých s lidmi pracuji.

Jaké máte na diář Life Designer ohlasy?
Adéla: Někteří lidé oceňují spíš tu rovinu motivační a jiní zase spíše rovinu zaměřenou na organizaci času a poznámek. Nejčastěji ale lidé chválí jeho komplexnost a provedení.
Hanka: Velmi často nám lidé píší, že jsou z diáře nadšení právě kvůli jeho vzhledu. Víckrát někdo zmínil, že se s ním má skoro chuť “mazlit”. Také jsou samozřejmě překvapení, co všechno v tom velkém balíčku dostanou, že to OPRAVDU není jen diář. Zároveň mi ale třeba kamarád, který učí na strojní fakultě ČVUT řekl, že je to nejlepší diář, který kdy používal, takže myslím, že jsme to dobře zvládly i po té praktické stránce.


Průvodce na cestě za svou vizí je jakýsi osobní deník plný otázek, které si člověk rovná v hlavě. Je součástí každého siáře Life Designer.

Spousta matek a dcer má poměrně složité vzájemné vztahy, ale vy spolu i podnikáte. Jaké má takové rodinné podnikání výhody?
Adéla: Výhodou je, že si dobře rozumíme a vycházíme si vstříc. Nevýhodou je, že nemáme jedno pracoviště a tým, který by pracoval společně na jednom místě. Ale tam se snad postupně dopracujeme.
Hanka: Já jsem nikdy složitý vztah s matkou nezažila, takže se mi to těžko posuzuje. S mamkou máme hezký vztah odjakživa. Možná pomohlo, že jsem se odstěhovala, když mi bylo 18, abych žila s přítelem. Tou dobou jsme možná nějaké neshody měly, ale vlastně si nic zásadního nevybavuji. Samozřejmě i dnes bych měla na co si postěžovat, ale všechny naše “rozepře” vnímám tak, že se z nich sama o sobě něco učím a beru často jako výzvu (a následně i velký úspěch), když se mi podaří mamku trochu “uklidnit” a najít pak řešení, se kterým jsme obě spokojené.

Kde hledáte sílu a motivaci překonávat těžkosti, jež podnikání přináší?
Adéla: Máme společnou představu o tom, v čem a jak se chceme realizovat. A to je natolik srdeční záležitost, že nám to pomáhá držet směr našeho snažení. Zároveň se stále řídím svými pocity. Kdyby mě tahle cesta přestala lákat, hledala bych jinou.
Hanka: Já mám pocit, že jsme se ještě nedostaly tam, kam jsme chtěly. Že jsme zatím úplně na začátku, co se týká produktů, které chceme zákazníkům nabídnout. Já samozřejmě často řeším, že se mi vždy nedaří skloubit roli maminky a podnikatelky tak, abych byla spokojená. Někdy si říkám, že jsem si s podnikáním opravdu zavařila. Ale zajímavé je, že ve chvílích pochybností si začnu velmi uvědomovat, jak moc mě to baví a na co dalšího se ještě těším.


Adéla s Hankou jsou týmem, který si rozumí nejen po pracovní, ale i osobní stránce. I díky tomu mohl unikátní projekt diářů Life Designer vniknout.

Jaké novinky chystáte do budoucna?
Adéla: Plánů máme spoustu. Budeme muset velmi vážit, do čeho budeme investovat svůj čas, peníze a energii, a co odložíme na později nebo na dobro.
Hanka: Já mám tři věci, které mám předpřipravené, těším se na ně a příští rok zkrátka být musí. I kdyby nám nevycházely finance a musely být třeba jen na zakázku. Jsou to dva velké organizéry - jeden financí a jeden domácnosti.
A dále mám rozmyšlené nové horizontální rozložení diáře, které skromně považuji za geniální a nikde jinde jsem ho zatím neviděla. To pravděpodobně využijeme u menšího formátu diářů.

Rádi byste se o výhodách diáře Life Designer přesvědčili na vlastní oči? Pak se přihlaste do našeho testování nebo si o něj zahrajte v naší soutěži!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat